Ook dit jaar zette Lonely Planet z'n tips voor 2019 weer op een rij. Ze kondigden hun top 4 aan qua landen, steden en regio's om te bezoeken. Wij highlighten onze favorieten uit hun lijst en nemen je vandaag mee op ontdekkingsreis.

Top Landen 2019

Sri Lanka

Het paradijselijke Sri Lanka is met zijn aangename klimaat, vriendelijke bevolking en ongerepte natuur ideaal voor een (strand)vakantie met kinderen. Lonely Planet tipt Sri Lanka voor het komende jaar en wij zijn helemaal mee. Zuid-Oost-Azië zit al langer in de lift... voor de twijfelaars: 2019 is het jaar om overstag te gaan ;-)

Sri Lanka

Duitsland

Dat je het niet altijd ver van huis moet gaan zoeken bewijst nummer 2 in de lijst: Duitsland. Duitsland staat al decennialang aan de wereldtop op het vlak van innovatie - zo ook op architecturaal gebied. Dit jaar viert men er de 100e verjaardag van het Bauhaus, een ideale gelegenheid om nog eens naar onze buren af te reizen. Er worden namelijk tal van tentoonstellingen en evenementen ingericht rondom deze speciale verjaardag.

Duitsland

Top Steden 2019

Kopenhagen

Denemarken is het meest gelukkige land ter wereld. De sleutel tot het geluk ligt in ‘hygge’, de Deense manier van leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen zoals qualitytime met vrienden en familie en samen genieten van de kleine geneugten in het leven. Zowel buitenshuis als thuis: cocoonen 2.0. De Deense hoofdstad heeft heel wat van die gezelligheid om van te genieten. Ben je nog op zoek naar een fijne citytrip voor 2019? Twijfel niet, Kopenhagen is the place to go!

Kopenhagen

Miami

Kleinschalige art-deco-hotels in een kleurrijk straatbeeld, het beroemde South Beach met z’n brede witte zandstrand en het bruisende nachtleven. Miami is een klein stukje tropisch paradijs waar elke reiziger aan z’n trekken komt. Als start- en eindpunt van heel wat cruises in het Caraïbisch gebied, is deze stad de ideale uitbreiding bij je reis op zee. Zonder twijfel een topper voor 2019 ...

Miami

Top Regio's 2019

Piëmonte

Piëmonte wordt getipt als dé te verkennen regio bij uitstek voor het jaar 2019. In deze video ontdek je alvast waarom!