Australië is in oppervlakte zo’n 250x groter dan België. Dat je er heel wat verschillende interessante regio’s terugvindt, kan dus geen verrassing zijn. Van de ‘Outback’ naar het ‘Red Centre’, het ruige binnenland met woestijnen, steenformaties en bushvlaktes… Dit zijn de mooiste regio’s van Australië en hun meest bijzondere highlights!

Northern Territory

In het noorden van het land vind je een heel divers landschap: moerassen, bushland, watervallen, rivieren en canyons. Het tropische klimaat zorgt voor heel wat variatie in de natuur. Het ‘noordelijk territorium’ wordt ook wel “The Red Centre” of ‘Rode centrum’ genoemd. Dit simpelweg vanwege de rode kleur van de grond. In dit gebied vind je één van de bekendste toeristische attracties van het land: Uluru – Ayer’s Rock, een reusachtige rotsformatie. Bezoek deze bij zonsop- of -ondergang en geniet van het unieke lichtspel die de rots van kleur lijkt te doen veranderen.

Schermafbeelding 2019 06 25 om 14 20 32

Oostkust

De oostkust van zo’n 4000 km lang loopt zowel door de deelstaten Queensland, New South Wales als Victoria. Langs deze kust liggen de grote steden Sydney, Melbourne en Brisbane. Maak je een eerder korte reis en hou je van citytrippen? Dan is een roadtrip langs de Oostkust iets voor jou.

Gold Coast

Queensland

Queensland is de regio in het noordoosten van Australië. Het Great Barrier Reef is een eerste highlight in dit gebied. Het is het grootste koraalrif ter wereld en wordt soms wel het achtste wereldwonder genoemd. Naast deze topper, vind je in queensland ook nog de Whitsunday Islands en het tropische Daintree National Park. Deze regio is voor fauna- en flora-liefhebbers dus helemaal het einde. Tenslotte kan je in het zuiden van deze deelstaat de steden Brisbane, Cairns en Noosa bezoeken.

Great Barrier Reef

South Australia

Deze deelstaat noemt zichzelf de ‘festival state’. Dit is de place to be voor reizigers die houden van cultuur en gastronomie. Het “Adelaide Food & Wine Festival”, “Taste Australia”, “Adelaide Festival of Arts en “Adelaide Cabaret Festival” zijn nog maar een handvol van de fijne evenementen die hier georganiseerd worden. Uiteraard heb je ook in deze regio prachtige natuur. Stop zeker ook eens bij het Flinders Ranges National Park en Kangaroo Island.

Kangaroo

Tasmanië

Dit is het meest zuidelijk gelegen deel van Australië. Het is een eiland op zo’n 240km ten zuidoosten van het Australische vasteland. Dit is de place to be voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een actieve vakantie. Highlights zijn o.a. Cradle Mountain en Freycinet Bay.

Cradle Mountain

Victoria

Deelstaat Victoria heeft Melbourne als hoofdstad. Dit is één van de te bezoeken steden als je in Australië op vakantie bent. Het is een moderne en levendige stad die heel wat te bieden heeft. Stranden, botanische tuinen, veel streetart, leuke (en opvallend veel gezonde) hippe eettentjes, de coolste rooftopbars, … Citytrippers kunnen er hun hartje ophalen. Naast deze fijne stad, kan je in Victoria een bezoek aan Wilsons Promontory en ook The Grampians National Park niet overslaan.

Wilsons Promontory National Park

New South Wales

New South Wales (en meer specifiek Sydney) vormt voor veel reizigers het startpunt van hun Australië-vakantie. Deze stad is zeer divers: van een bezoek aan één van de verschillende culturele highlights die de stad te bieden heeft, tot een excursie naar de nabijgelegen Blue Mountains. Trek naar Byron Bay voor het ultieme laid-back gevoel en geniet van een cocktail op één van de meest witte zandstranden ter wereld: Hyams Beach. New South Wales is bovendien dé deelstaat bij uitstek om een wijnproeverij mee te maken. De wijngaarden van Hunter Valley zijn een aanrader.

Sydney

Western Australia

De laatste deelstaat in ons rijtje is Western Australia. Hier vind je miljoenenstad Perth temidden een zeer dunbevolkt gebied. Het is namelijk de meest afgelegen stad van Australië, de meest dichtbijzijnde grote stad Adelaide, ligt op 2700km. In dit gebied vind je veel woestijn. De meeste bezoekers reizen hier van Perth naar Broome, een rustige route waarlangs je Ningaloo Reef en Karijini National Park kan bezoeken.

Perth

How to get there?

Er zijn vele manieren om vanuit Brussel naar Australië te vliegen. Eén van onze vaste partners is Singapore Airlines. Deze maatschappij werd in 2018 door Skytrax en Tripadvisor uitgeroepen tot ‘World’s Best Airline’. Terecht! Je geniet van uiterst comfortabele stoelen in alle reisklassen, alle maaltijden en (alcoholische) dranken – inclusief de wereldberoemde Singapore Sling – zijn inbegrepen en je hebt heel veel bagagevrijdom gaande van 35kg tot 50kg. Alle passagiers kunnen gebruik maken van KrisWorld. Een inflight entertainment systeem dat over de 1000 on-demand content-items biedt: gaande van films, TV-series en documentaires tot games en zelfs taalcursussen. Tenslotte geniet je – ook in Economy Class – van een beenruimte die gemiddeld genomen groter is dan bij de andere airlines.

YA904r Fr

Wie kiest voor het ultieme comfort van een Business Class of First Class ticket, kan tijdens zijn/haar langeafstandsvlucht indien gewenst hun fijne brede lederen stoel laten omzetten naar een fully flat bed. De perfecte manier om uitgerust en vol energie op je bestemming aan te komen.

Fijne extra

Met behulp van de Visit Australia Airpass bieden Singapore Airlines en Virgin Australia (VA) u de mogelijkheid om meerdere steden binnen Australië aan te doen. Zo komen populaire bestemmingen als Ayers Rock, Broome of Hobart (Tasmanië) nóg dichterbij.

Benieuwd naar meer?

Jouw Travel Expert zal je ongetwijfeld de perfecte Australië-vakantie op maat kunnen presenteren. Informeer zeker eens naar de verschillende opties die Singapore Airlines biedt. Wie weet vertrek jij binnenkort in alle comfort – maar binnen je eigen budget – op een onvergetelijke reis naar the land down under!