Indochina is het deel van Azië dat bestaat uit het huidige Vietnam, Laos en Cambodja. Op deze 17-daagse reis ontdek je alle highlights van deze drie landen. Avontuur, natuur, cultuur én geschiedenis vloeien er samen in 1 onvergetelijke ervaring...

Dag 1: Welkom in Saigon

Bij aankomst in Saigon word je hartelijk ontvangen en reis je met een comfortabele transfer tot het hotel. Indien de tijd (én jetlag) het toelaat, kan je nog een oriëntatie-rondje door het centrum van de stad maken. Als perfecte binnenkomer is het fijn om in een authentiek Vietnamees restaurant je eerste dag af te sluiten.

Dag 2: Saigon City Tour

Op dag twee ga je écht de stad verkennen. Beroemde bezienswaardigheden zoals de Notre Dame kathedraal, het Franse postkantoor, het operahuis, het stadhuis, het herenigingspaleis, het oorlogsmuseum, ... stuk voor stuk het bezoeken waard! In de namiddag kan je - indien je in de voormiddag tijd te kort kwam - een van bovenstaande trekpleisters gaan bezoeken of je gooit het over een andere boeg met een stop in Cho Lon - het China Town van Saigon. Je bezoekt er de rijkelijk versierde Thien Hau pagode om daarna te gaan verdwalen in de grote bazaar van Binh Tay. Een beetje winkelen ter afwisseling is nooit een slecht idee, toch?

Vietnam shoppen in saigon

Dag 3: Saigon - Caodai-tempel - Cu Chi Tunnels - Saigon

Op dag 3 verlaat je Saigon in westelijke richting naar Tay Ninh. Je bezoekt er de beroemde Cao Dai-tempel en woont er een middagdienst bij van de bizarre Cao Dai-sekte. In de namiddag reis je verder richting Cu Chi om er het ingewikkelde netwerk van tunnels dat zich helemaal uitstrekt tot aan de Saigon rivier te gaan bekijken. Je leert er hoe de Vietnamese bewolking leefde, worstelde en uiteindelijk de oorlog won. Tegen de avond keer je terug naar uitvalsbasis Saigon

Dag 4: Saigon - Mekong Delta - Saigon

Vandaag reis je naar Vinh Long - het hart van de Mekong Delta. Het is een samenleving die werkt en leeft op het water. Na een spannende boottocht langs de drijvende markt van Cai Be, meer je aan om de dorpen en boomgaarden langs de rivier te verkennen. Het tweede deel van de boottocht brengt je tot bij het prachtige Binh Hoa Phuoc eiland waar je regionale lekkernijen uit de streek - zoals Elephant Ear fish en Rice Ball - kan proeven. Na deze rondleiding over het eiland, keer je terug naar Saigon.

Mekong Delta Reisprogramma Vietnam Laos Cambodja

Dag 5: Saigon - Hue

Op dag 5 verlaat je je uitvalsbasis Saigon en neem je een ochtendvlucht richting Hue - de voormalige hoofdstad van Vietnam. In Hue bezoek je historische bezienswaardigheden in een schilderachtig landschap: UNESCO-werelderfgoed zoals de Koninklijke Citadel of de Dong Ba-markt vol met exotische vondsten, geuren en smaken.

Dag 6: Hue - Danang - Hoian

Een fantastische manier om de dag te starten is een ochtendboottocht over de serene 'Perfume River' tot aan de Thien Mu pagode - de meest vereerde boeddhistische plaats in Midden-Vietnam. Misschien een spiritueel, maar gegarandeerd een uniek bezoek...

Van Hue gaat het naar Hoian via één van de mooiste stukken van de National Highway 1. Onderweg kan je stoppen bij Lang Co Beach of het Cham Museum in Da Nang. Daar kan je ook de "Golden Bridge" oversteken en het Marmergebergte zien.

Dag 7: Hoian

Tijd om de schilderachtige kustplaats Hoian te verkennen. Hoian heeft ooit gediend als een van de grootste zeehavens van Zuidoost-Azië en trok zo handelaars die geïnteresseerd waren in lokale koopwaar aan tot in Europa. Vandaag kan je er het oude gebied van de stad nog verkennen, de 'Japanese Covered Bridge' oversteken, door de eeuwenoude kasseistraten dwalen of oude koopmanshuizen bezoeken.

Dag 8: Hoian - Hanoi

Dag 8 is opnieuw een reisdag. Na een vlucht van anderhalf uur kom je aan in Hanoi, het culturele en politieke hart van Vietnam. In Hanoi tref je meren, vele koloniale gebouwen en groene parken met rondom mooie boulevards. Ga voor een wandeling in het gebied van het Hoan Kiemmeer om vervolgens een riksja-rit te maken door "The Old Quarter" - een wijk waar de lokale bevolking nog steeds op de oude manier handel drijft. 's Avonds kan je nog een waterpoppenvoorstelling gaan bekijken. Dit is een traditionele kunstvorm die door de boeren in Rode Rivierdelta wordt gemaakt.

Hoach le dinh TGIY1c6ffv I unsplash

Dag 9: Hanoi

Vandaag kan je de stad Hanoi verder verkennen. Enkele toeristische plekken zoals Ho Chi Minh Mausoleum, Single Pillar Pagoda, West Lake en Temple of Literature. Ook de bekende "spoorwegstraat" waar twee maal per dag een trein rakelings voorbij de huizen en achterdeuren rijdt, is een must. Wil je eens wat anders proberen? Je Travel Expert kan je helpen om unieke workshops te boeken zoals traditionele kalligrafie.

Dag 10: Hanoi - Halong

Vandaag reis je naar het oosten richting één van de toppers van Vietnam: Halong Bay. Stap aan boord van een traditionele roeiboot of dragon boat en geniet van het magnifieke uitzicht. Een lunch en/of diner met een traditionele Vietnamese vis- en zeevruchtenschotel kan natuurlijk niet ontbreken.

Dag 11: Halong - Hanoi - Luang Prabang

Na een nachtje in het paradijselijke Halong - misschien wel op het water als je kiest voor een cruise door Halong Bay - keer je terug naar Hanoi. Van hieruit neem je het vliegtuig richting Laos - Luang Prabang. Dit is misschien wel de best bewaarde traditionele stad in Zuidoost-Azië. De charme van het prachtige landschap en de culturele bezienswaardigheden bovenop de rust die er heerst maken van Luang Prabang één van de mooiste plekken in Laos.

Dag 12: Luang Prabang stadsbezoek

Op dag 12 staat een stadsbezoek op het programma. Kies je voor een tour met gids, dan zal je hoogstwaarschijnlijk de gelegenheid krijgen om een kijkje te nemen bij een uniek ochtendritueel: de monniken van Luang Prabang gaan voor dag en dauw offergaven bij de lokale bevolking ophalen om die dan later voor hen te offeren. Vroeg opstaan is de boodschap, maar het loont het de moeite. De vele oude tempels en heiligdommen, het Koninklijk Paleis en de vergulde stoepa op de berg Phousi zijn slechts enkele van de vele highlights die Luang Prabang voor je in petto heeft.

Luang Prabang Monniken

Dag 13: Hill Tribe Villages & Khouangsi Waterfall

Na een bezoek aan de ochtendmarkt van Phosi, rij je door naar Ban Ouay, Ban Ou en Ban Thapene. Drie dorpen waar de authenticiteit en cultuur van het Laotiaanse volk nog goed voelbaar is. In de namiddag ga je verder richting de prachtige Khouangsi waterval. Hier kan je ongegêneerd een frisse duik nemen in het turquoise water. Relaxing with a view!

Dag 14: Pak Ou Caves & Hill Tribe Villages - Siem Reap

Je begint de dag met een cruise over de machtige Mekong rivier richting Pak Ou waar je twee bijzondere grotten gaat verkennen. Deze grotten zijn met elkaar verbonden en staan vol met gouden Boeddhabeelden in alle mogelijke vormen en maten. De beelden werden er in de loop der tijd achtergelaten door pelgrims.

Na dit bezoek kan je op terugweg de dorpen Ban Xang Hai en Ban Phanom nog bezoeken. Deze staan bekend om hun wijn "On the Rock" en het handweven. In de late namiddag neem je je vlucht naar Siem Reap. Als je nog zin hebt om er op uit te trekken kan je Pub Street en de Night Market nog aandoen. Maak het niet te laat, want morgen belooft een impressionante dag te worden waar je het liefst goed uitgerust aan start ;-)

Khouangsi watervallen

Dag 15: Siem Reap, Angkor

Eindigen doe je met een topper! Eén van de highlights van deze 17-dagen durende rondreis is een bezoek aan de Angkoriaanse relikwieën van Siem Reap; de hoofdstad van het oude Khmer-rijk met als bekendste bouwwerk het heilige tempelcomplex Angkor Wat. Deze site heeft echter veel meer te bieden dan alleen het bekende heiligdom... Je kan je eerste van twee excursiedagen makkelijk vullen met onder meer de South Gate van Angkor Thom, de gigantische lachende gezichten van Bayon, Baphoun en Phimeanakas, de Terraces of Elephant en de vele tempels (Ta Prohm, Bateay Kdei, Sras Srang, Takeo, Thommanon, Chau Say Thevoda). Tegen zonsondergang kan je de heilige Bakheng Hill op wandelen om te genieten van een adembenemende zonsondergang met zicht op Angkor Wat.

Dag 16: Siem Reap, Angkor

Op dag 2 van je bezoek aan Angkor staat een bezoek aan het wereldberoemde Angkor Wat gepland. We raden je aan om dit bezoek met een gids te doen - zo krijg je veel meer mee over de geschiedenis van het Khmer-rijk en zal je op meer bijzonder details en verhalen op de site gewezen worden. Tekst en uitleg zijn hier zeker geen overbodige luxe. In de namiddag kan je er voor kiezen om op eigen houtje nog verder op verkenning te gaan in en rondom de tempel of je kan er voor kiezen om Pour Krom te gaan bezoeken. Een mooi dorp waar je het typische Khmer-leven kan gaan ontdekken.

Dag 17: Terugreis

Na 17 dagen in Indochina keer je met een rugzak vol nieuwe ervaringen terug huiswaarts...

Wil je meer weten over dit reisprogramma?

Contacteer geheel vrijblijvend jouw Travel Expert. Hij/zij zal samen met onze partners ter plaatse een reisprogramma op maat voor je uitwerken.