U.S.A. of Canada? Waarom niet "the best of both worlds"? Op deze self-drive reis ontdek je een stuk van beide reuzen op het Noord-Amerikaanse continent. Van Washington - het politieke centrum van de U.S.A - reis je door naar de Canadese grootsteden Montreal en Quebec, om te eindigen in metropool New York City. Onderweg ruil je de levendige stad in voor adembenemende natuur met als absolute hoogtepunt Niagara Falls.

Dag 1: Brussel - Washington D.C.

Na een vlucht van ruim 8u komen we aan in Washington. Bij aankomst op de luchthaven kan je onmiddellijk je huurauto oppikken en vertrekken naar het hotel. Afhankelijk van de vluchttijden en of de jetlag je al dan niet parten speelt, is er nog tijd om de stad te gaan verkennen.

Dag 2: Op stadsbezoek in Washington D.C.

Vandaag voorzien we een volledige dag om de stad te gaan verkennen. Het Capitool, het Witte Huis, the National Mall, Lincoln Memorial, the Washington Monument, het Smithsonian en nog veel meer. In Washington is er véél te zien. Onze tip? Plan een deel van je bezoek 's avonds: de monumenten en de Mall zijn dan prachtig verlicht en het is er veel rustiger.

Washington

Dag 3: Washington D.C. - Corning

Op dag drie rij je zo'n 480km, meteen de meest lange autorit van deze hele vakantie. Je rijdt doorheen het groene Pennsylvania met o.a. de streek van de Amish people. Blijf je nog een voormiddag in Washington D.C. omdat je nog enkele bezoeken gepland hebt, of vertrek je al na het ontbijt? Aan jou de keuze. Kies je voor de tweede optie, dan kom je al in de namiddag aan in Corning en kan je misschien nog een bezoekje brengen aan het glasmuseum dat hier gevestigd is.

Dag 4: Corning - Niagara Falls

Vandaag hebben we een rustige rit van 270km doorheen het noordwesten van de staat New York op de planning staan. Je rijdt door het gebied van de "Finger Lakes" richting Buffalo. Je overnacht enkele kilometers voor Niagara Falls.

Dag 5: Niagara Falls - Toronto

De dag start je met een stuk adembenemende natuur: Niagra Falls! Bezoek de Horseshoe Falls en Bridal Veil Falls, of maak een boottocht met de 'Maid of the Mist'. Na deze stop rijden we 145km richting Toronto. Onderweg kan je nog halt houden in het mooie Niagara-on-the-lake.

Niagra falls

Dag 6: Toronto

Op dag 6 van deze rondreis verblijven we een volledige dag in Toronto. Er zijn heel wat toeristische trekpleisters om te gaan ontdekken in deze stad. Ben je van plan een aantal van deze bekende attracties te bezoeken? Koop dan een Toronto City Pass. Je krijgt voordelig toegang tot de CN Tower, het Royal Ontario Museum, de Toronto Zoo en vele anderen. Extra plus: je hoeft nergens aan te schuiven én je krijgt er meteen een kaart van Toronto bij.

Dag 7: Toronto - Kingston

Voor we de volgende etappe aanvangen, is er nog tijd om een voormiddag in Toronto te spenderen. We leggen vandaag 260km af richting het historische stadje Kingston. Je kan er het oude stadscentrum bezoeken en ook Old Fort Henry is de moeite.

Dag 8: Kingston - Montreal

Op dag 8 leggen we 250km af. Rij je in 1 stuk door tot Montreal of maak je liever een extra stop onderweg? Wij hebben alvast twee opties voor een leuke tussenstop:

  • Wanneer je Kingston in oostelijke richting verlaat kom je terecht in Gananoque. Van hier uit kan je een boottocht maken in het gebied van de Thousand Islands.
  • Hou je halt in Morrisburg, dan kan je een bezoek brengen aan "Upper Canada Village". Hier stap je letterlijk in de Canadese geschiedenis. Een leuke uitstap voor jong en oud.

Na een 3-tal uur rijden met al dan niet een tussenstop, kom je aan in Montreal.

Dag 9: Montreal

Deze dag is voorbehouden om de stad te gaan verkennen. De Canadese stad Montreal is een mix van Franse en Engelse invloeden, doorspekt met de typische Canadese sfeer…

Tot de bezienswaardigheden behoort zeker de Place Jacques Cartier met het bekende stadhuis en het standbeeld van Admiraal Nelson. Andere aanraders zijn de Rue St. Paul, een levendige negentiende eeuwse straat, de Marché Bonsecours en de Basilique Notre-Dame.

Ook The Undergound is een niet te missen evenement. Dit ondergronds netwerk van straten werd opgezet in de jaren zestig om mensen te beschermen tegen de klimaatextremen. Het systeem verbindt warenhuizen, hotels, kantoren en openbare gebouwen met brede ondergrondse gangen.

Montreal

Dag 10: Montreal - Québec

Vandaag leg je 260km af langs de Saint-Lawrence rivier. Een ontspannen rit richting de "meest Franse stad" van Canada.

Quebec werd door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed. De stad is omringd door prachtige natuur en biedt je een breed aanbod aan culturele, historische en architecturale hoogtepunten. Daarnaast kan je in deze Canadese stad ook terecht voor gastronomie en internationaal befaamde evenementen van de bovenste plank.

Dag 11: Québec - Bangor

De laatste kilometers op Canadees grondgebied vandaag! We steken de grens terug over en rijden 385km richting Bangor in de staat Maine. Onderweg trek je door het mooie merengebied van o.a. Moosehead Lake.

Dag 12: Bangor - Boston

De rit Bangor - Boston die vandaag op de planning staat, is er één van 400km. Hou iets ten zuiden van Bangor zeker halt bij het prachtige Acadia National Park, gelegen aan de Atlantische Oceaan.

Dag 13: Boston

Hopelijk heb je goed kunnen uitrusten, want vandaag staat een stadsbezoek op de planning. Boston is een van de oudste steden van de U.S.A., een smeltkroes van culturen en een echte universiteitsstad. Desondanks heerst er toch een gezellige "dorpse" atmosfeer.

De belangrijke bezienswaardigheden liggen langs de Freedom Trail. Zeker Faneuil Hall, Quincy Market, Old North Church en Paul Revere House mag je niet missen.

Boston

Dag 14: Boston - New York City

De eindetappe van onze roadtrip wordt vandaag gereden. We bollen 370km richting "The City that Never Sleeps": New York! Onderweg passeer je nog enkele schitterende kustgebieden in Connecticut. Naargelang de gemaakte afspraken kan je de huurwagen droppen bij Laguardia airport, Newark airport of in één van de stadskantoren in downtown Manhattan. Met het openbaar vervoer of een "yellow cab" beweeg je je snel richting het hotel, net op tijd om nog wat van het avond- en nachtleven mee te pikken.

Dag 15 & 16: New York City

De reis wordt afgesloten met een citytrip in New York City. Laat je verrassen door de vele aantrekkelijke shops, honderden theaters, talloze restaurants en wereldberoemde bezienswaardigheden. Naar gelang je eigen voorkeuren kan je je verblijf in New York uiteraard nog verlengen met enkele dagen voor je terug naar België vliegt.

Zin gekregen in deze (of een andere) roadtrip?

Neem geheel vrijblijvend contact op met je Travel Expert. Hij/zij kan je zeker helpen een mooie reis uit te werken die binnen jouw wensen, verwachtingen én budget liggen.