Iedereen kent Hamburg wel omwille van zijn haven en hippe bars. Maar er is nog veel meer te doen. Zo kan je zelfs hele dagen op het strand vertoeven of de mooiste streetart spotten! Benieuwd naar wat er nog meer te beleven valt? Wij zochten het uit!

1. Vlooienmarktjes en Vintage winkels bezoeken

Tweedehands spulletjes kopen tegen zachte prijsjes? In Hamburg is daarvoor meer dan genoeg keuze! Zowat elke zaterdag vinden er vlooienmarkten plaats waar je schitterende spulletjes kan scoren. Maar ook tweedehandswinkels zijn er veel. Zo heb je de winkel 'Pick & Weight', waar je kledingstukken per gewicht betaald. Een andere toffe vintagewinkel is Hip Cats, met de leukste kleding uit de jaren 50, 60 en 70.

Hamburg vlooienmarkt

2. Streetart spotten

In veel steden kleurt streetart de straten, zo ook in Hamburg! Één van de bekendste streetart-structuren is de Kilimanschanzo gelegen in het Florapark. Dit is een gigantische klimuur die volledig beschilderd is! Op zondag mag je deze trouwens gratis beklimmen. Zeker een must do dus, als je in Hamburg bent. Dit is bijlange na niet het enige dat er aan streetart te vinden is: let tijdens een wandeling door de stad zeker goed op de muren...

Hamburg streetart

3. Fietsen doorheen de stad

Hamburg is perfect uitgerust voor fietsers. Zo zijn er veel plaatsen voorzien van veilige fietspaden en is het makkelijk een fiets te lenen of huren. Het makkelijkste is om een Stadtrad te lenen. Deze zijn te vergelijken met de Velokes in Antwerpen of de blue-bikes in Mechelen: je maakt een account aan, gaat naar een Stadtradstation en neemt een fiets. Zo simpel is het! Trouwens: het eerste halfuur van élke fietstocht is gratis. Zo kan je de stad ook nog eens snel en op een goedkope manier ontdekken.

Hamburg fietsen

4. Picknicken op het Elbstrand

Het Elbstrand is gelegen aan de rivier de Elbe die doorheen de stad loopt. Het is de gezelligste plaats om op een warme dag te zonnen of te wandelen. Als je even nood hebt aan een verkoelend drankje, kan je naar één van de talrijke restaurantjes en terrasjes gaan die er zich vlakbij bevinden.

Hamburg elbestrand

5. Rondvaart door de haven

Een boottocht door de haven hoort er nu eenmaal bij wanneer je Hamburg bezoekt. Je krijgt namelijk een spectaculair uitzicht over de haven en de stad, zeker als je bij zonsondergang gaat! Er zijn tal van havencruises waaruit je kan kiezen, zoals avondcruises, rondvaarten met gids, enzovoort. Er zijn ook riviercruises doorheen de stad waar je onder meer kan kiezen voor een Hop on, Hop off boottour. Dit is de ideale manier om kennis te maken met de stad!

Hamburg havenrondvaart

6. Het Docklandgebouw beklimmen

Het Dockland is waarschijnlijk één van de meest iconische kantoorgebouwen ter wereld. Jawel, een kantoorgebouw! En dat in de vorm van een schip. Als je in Hamburg bent, moet je echt eens een keer de 140 treden beklimmen. Je zal worden beloond met een prachtig uitzicht over de Elbe! Ga zeker bij zonsopgang of -ondergang voor het allermooiste uitzicht.

Hamburg docklandgebouw

Zin gekregen om Hamburg zelf te gaan verkennen?

Dat kan! Neem contact op met je Travel Expert en voor je het weet geniet jij van een zorgeloze citytrip...