Granada is een prachtige stad waar je nog altijd veel kan bezichtigen uit de tijd van de Moren. Het klimaat is er heerlijk en het is dan ook de perfecte bestemming om een weekje naartoe te gaan. Er valt meer als genoeg te doen! Je hebt vast al wel eens gehoord van het Alhambra, toch? Wel, dat bevindt zich in deze eeuwenoude stad. Net zoals talrijke andere schitterende gebouwen en bezienswaardigheden. En als je van shoppen en uitgaan houdt: ook dat kan in Granada.

Een eerste kennismaking met Granada

Granada is een prachtige stad die in de 7e eeuw is gesticht door de Moren. Het kent dus al een eeuwenoude geschiedenis waaruit veel schitterende gebouwen en monumenten zijn voortgevloeid.

Ook het klimaat is niet mis: met een mediterraan klimaat is het er altijd lekker warm. De zomer is eerder droog en aan de hete kant, maar omdat er overal schaduw te vinden is, zal je nooit te veel last hebben van de warmte. Ook is er een ontzettend groot verschil tussen dag en nacht, want terwijl het in de zomer makkelijk 40°C kan worden overdag, koelt het 's nachts snel af tot zo'n 13°C. In de winter kan het overdag ook nog heerlijk weer zijn, zo rond de 20°C, terwijl het 's nachts vriest.

Granada tips voor een reis 01

Bezienswaardigheden

Het Alhambra

Het Alhambra is een ontzettend beroemd paleis uit de tijd van de Moren, en het staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNSECO. Het is bovenop een heuvel gebouwd en had een verdedigingsfunctie. Alles was hier aanwezig: scholen, winkels, moskeeën, fonteinen ... Het was als het ware een kleine stad op zichzelf!

Granada tips voor een reis 06

Het Generalife

Nog een bijzonder paleis is de Generalife. Dit was de residentie van de koningen in de zomer, en het was dan ook uitgerust met tal van fonteinen en schitterende tuinen.

El Albaicín

El Albaicín is een oude wijk uit de tijd van de Moren en ligt recht tegenover het Alhambra. De gezellige straatjes nemen je mee langs prachtige bezienswaardigheden, zoals onder andere de kerken Iglesia de San Nicolás en Iglesia de San Cristóbal. Van de vele paleizen die zich hier vroeger bevonden, is enkel Dar al-Horra nog over. Verder vind je hier ook nog fantastische Moorse baden zoals El Bañuelo. Het mooiste uitzicht van de stad vind je trouwens ook in deze wijk, en dan met name op het Mirador de San Nicolas: een plein van waar je in de zomer zelfs kan kijken op de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sierra Nevada!

El albacin

Plaza Bib-Rambla

Het Bib-Rambla plein is een gezellig pleintje vol terrasjes, bloemenkraampjes en met een fontein. Het is de ideale plek om even uit te rusten van een intensieve wandeling door de stad of om gewoon even te genieten van het heerlijke weer.

Kathedraal van Granada

De Kathedraal van Granada is een mooie 16e eeuwse kerk die voornamelijk afstamt uit de renaissance. Het is een prachtige kathedraal die aan de hand van de gebrandshilderde vensters binnenin het leven van Jezus breschrijven. Zeker het bezoeken waard dus!

Kathedraal van granada

Paleis van Karel V

Dit paleis is - uiteraard - gebouwd voor Karel V en zijn vrouw Isabel. Het paleis is anders als de rest in de omgeving, omdat Karel V en Isabel wensten dat het paleis in Europese stijl zou worden gebouwd. Nu bevindt zich in dit gebouwd ook het museum voor Schone Kunsten.

Granada tips voor een reis 03

To do in Granada

Shoppen voor souvenirs

Naast het bezoeken van al deze fantastische gebouwen en bezienswaardigheden, moet je ook echt een keertje gaan shoppen in één van de winkelstraten en shoppingcentra. Kijk zeker eens voor typische souvenirs. Één van de kenmerkende souvenirs die je regelmatig gaat tegenkomen is het 'taracea'. Dit heeft iets weg van een mozaïek en wordt verwerkt in tal van houten voorwerpen. Veel souvenirwinkels zal je vinden in de Calle Alcaiceria en de Calle Caldería Nueva.

... maar ook gewoon shoppen voor jezelf

Uiteraard kan je in Granada ook uitstekend winkelen in winkelcentra of winkelstraten. Vooral rond de kathedraal vind je veel winkeltjes, maar ook in Centro Commercial Neptuno en Serrallo Plaza vind je tal van hippe shops. Op zondag moet je trouwens zeker eens gaan snuffelen op de markt Mercadillo Marcha Verde, waar je de leukste spullen kan vinden voor een klein prijsje.

Granada tips voor een reis 02

Uitgaan

Ook een keertje uitgaan hoort erbij in Granada. Immers heeft deze stad de meeste bars per inwoner van Spanje! Je zal hier dan ook veel studenten tegenkomen, en ook discotheken zijn er genoeg. Je vindt de bars en clubs bijna overal wel!

Nog meer Granada?

Eigenlijk is er véél te veel te zien in het schitterende Granada. Het is dus zeker de moeite om hier zelf eens naar toe te gaan! Jouw persoonlijke Travel Expert helpt je alvast graag bij het plannen van je volgende reis.