Altijd al eens op de set van een James Bond film willen rondhangen? Siena is het decor van de openingsscène van Quantum of Solace. De smalle straatjes, rode daken en het mooie Il Campo waren voor de makers een zeer aantrekkelijke setting om een spectaculaire achtervolging te laten plaatsvinden. Terecht! Siena is een topper, dat wisten wij wel al langer. Een authentieke omgeving, gezellige sfeer en – wat wil je anders in Italië – heerlijk eten. Ontdek hier wat je bij jouw stadsbezoek zeker niet mag missen…

What to do?

“Che dice Siena, dice Palio”. Hysterisch druk, maar een ongezien volksfeest. Twee maal per jaar vindt in het centrum van de stad de eeuwenoude paardenrace plaats. 17 stadswijken (of ‘contrade’) nemen het tegen elkaar op, elke wijk vaardigt 1 ruiter af. Het winnen van de Palio is voor de inwoners van Siena een kwestie van levensbelang. De winnaar wordt in zijn eigen wijk plotsklaps heiliger dan de paus. Kan jij Il Palio meepikken tijdens je reis? It's a once in a lifetime…

Races 1606175 1920

Een iconische race op een iconische plek: Piazza del Campo. Bezoek je Siena op een ander tijdstip, dan is de Piazza een indrukwekkend groots plein dat plots temidden het middeleeuwse Siena en z’n smalle steegjes als het ware uit het niets opduikt. Ga op één van de vele terrasjes rondom het plein zitten en geniet ten volle van la dolce vita.

Piazza 711300 1920

Op het Piazza del Campo vind je ook het Palazzo Publico met de Torre del Mangia. Ben je een kunstliefhebber? Maak dan zeker een ommetje naar het eerste verdiep van het Palazzo. Hier bekijk je wereldberoemde werken van Lorenzetti en Martini.

Where to eat?

Voor typische streekgerechten ga je naar ‘La Grotta die Santa Caterina’, bij de locals beter gekend als ‘Da Bagoga’. Het is de bijnaam die de eigenaar kreeg toen hij voor het eerst de palio reed. Een ander authentiek restaurant is Ristorante Enzo. Verwacht er geen elegant kader, wel een eerlijke en pure keuken. Kwaliteitsvolle ingrediënten in een traditioneel recept op een bord waar de chef z’n creativiteit nog even op heeft losgelaten. Van de antipasti tot de dolce’s: verrukkelijk! Een laatste niet-te-missen stop in Siena is ‘La Vecchia Latteria’. Volgens de inwoners kan je de allerbeste gelato hier scoren. Dit ijssalon is bij hen ook wel gekend als “the hole in the wall” – alles behalve hip, maar o zo lekker…

Schermafbeelding 2018 09 07 om 16 47 37

Where to stay?

Hotel Athena

Logeer je graag in de stad zelf, dan is Hotel Athena een mooie optie. Het is zeer centraal gelegen: op een steenworp afstand van Il Campo en de Duomo. Dit hotel biedt je naast een centrale ligging een gezellig kader en een zeer vriendelijke service. Leuke extra: op het dakterras geniet je van het schitterende uitzicht op de heuvels rond Siena.

Hotel Borgo San Felice

Maak je een rondreis door Toscane en ben je op zoek naar een goede uitvalsbasis buiten de stad? Dan kunnen we Hotel Borgo San Felice aanraden. Een hotel met uitstekende service, prachtige ligging en wow-factor.

Siena, een parel in Toscane

Wil je meer informatie over Siena en de ruimere regio van Toscane? Neem vrijblijvend contact op met een Travel Expert in jouw buurt.