Het is druk, en voor sommigen té druk. Speciaal voor diegenen die een rustiger alternatief verkiezen maar wel dezelfde sfeer van de meest populaire bestemmingen willen ervaren, zetten wij 5 heel fijne alternatieven op een rijtje…

1. Santorini vs. Paros

Zo’n 3,6 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Santorini. Dat zijn er wel 10.000 per dag. Niet verwonderlijk natuurlijk, het is en blijft een magnifieke bestemming. Wil je van dezelfde authentieke Griekse vibe proeven, maar heb je het liever wat rustiger? Dan is Paros voor jou een mooie optie. Op dit charmante Griekse eiland geniet je net als op Santorini van een straatbeeld met de typische witte huizen, mooie stranden met helderblauwe zee en de heerlijke Griekse keuken.

Alternatieven voor toeristische trekpleisters 03

2. Venetië vs. Treviso & Padova

Op 35 minuten rijden, ten noorden van Venetië vind je het stadje Treviso. Vertrek je vanuit Venetië in zuidwestelijke richting, dan kom je terecht in Padova. Beide steden zijn stiekem net zo mooi als Venetië zelf. Je vindt er dezelfde historische panden, prachtige pleinen en romantische grachten - oké, toegegeven, de gondels moet je hier wel missen. Het ideale alternatief voor de romantici die graag de drukte ontvluchten.

Alternatieven voor toeristische trekpleisters 05

3. Machu Picchu vs Choquequirao

Jarenlang heb je als toerist de Incaruïne Machu Picchu “vrij” kunnen bezoeken. Tegenwoordig moet je er heen met een erkende gids gedurende een vooraf bepaald tijdsframe. Wat weinig mensen weten is dat er vlakbij Machu Picchu nog een andere adembenemende incaruïne bestaat: die van Choquequirao. Dezelfde smaragdgroene terrassen in hetzelfde adembenemende landschap met het uitzicht op dezelfde bergen. Eén verschil: het aantal bezoekers.

Alternatieven voor toeristische trekpleisters 01

4. Cinque Terre vs. Tellaro

Met wel 2,5 miljoen toeristen per jaar blijft deze plek aan de Ligurische Zee razend populair. Pittoresk en kleurrijk, zo kan je de vijf dorpjes van Cinque Terre omschrijven. De onontdekte parel Tellaro is net zo betoverend.

Alternatieven voor toeristische trekpleisters 04

5. Barcelona vs. Porto

Waar La Boqueria bij elke reiziger gekend staat als een authentieke versmarkt, is het de laatste jaren – laten we eerlijk zijn – moeilijk om er niet op een mede-toerist te botsen. Uiteraard vind je op onze alternatieve bestemming Porto niet de magistrale bouwwerken van Gaudi, maar qua sfeer komt het toch aardig in de buurt. Smalle straten, heerlijke wijn, gezellig verdwalen en heel wat levendigheid tot ’s avonds laat.

Alternatieven voor toeristische trekpleisters 02

Een alternatieve bestemming?

Wie ook keer op keer met de meest fijne alternatieven op de proppen komt is jouw Travel Expert. Ben je nog op zoek naar een rustige bestemming die jou helemaal op het lijf geschreven is? Neem dan vrijblijvend contact op met hem/haar.