Europese citytrips zitten meer dan ooit in de lift. Eén van de trendbestemmingen van de laatste jaren is Berlijn. Het hele jaar door is deze stad de moeite waard om te bezoeken. Heb je nog wat vrije dagen in het verschiet en heb je nog geen plannen? Misschien is Berlijn dan wel de ideale bestemming. In de zomer bruist de stad en valt er heel wat te doen, proeven, ruiken en beleven. Dit zijn de tips van de locals…

Berlin by bike

Sightseeing op een actieve manier. De fiets is de ideale methode om een stad als Berlijn te ontdekken. Alexanderplatz en de Brandenburger Tor liggen plotsklaps op een steenworp van elkaar verwijderd. Onze tip? Maak aan het begin van je trip een fietstocht langs alle toeristische hoogtepunten en beslis daarna welke je eventueel later tijdens je verblijf uitgebreid wil gaan bezoeken. Op een zonnige dag is de fiets tevens een fijne manier om je naar één van de mooie parken of meren te begeven en optimaal te genieten van Berlijns groene zones.

De zomer in Berlijn hotspots 03
Bron (bovenstaande foto & foto boven): © visitBerlin, Foto: Dagmar Schwelle

Temidden de stad op het strand

In het voorjaar en de zomer tref je heel wat gezellige en hippe (pop-up) strandbars aan in Berlijn. Palmbomen, een zandstrand en een dj die zalige zomerse hits uit de boxen knalt, het zomergevoel zit goed. In district Mitte vind je Mitte Strandbar, waar je je op een zomerse Italiaanse beachparty waant. Voor een stevig feestje wat later op de avond kan je afzakken naar Club der Visionäre, een beachbar die volledig op het water ligt. Overdag kan je er relaxen op de pontons of ronddobberen in een kano. Eén van de meest unieke beach bars tenslotte, is ongetwijfeld Badeschiff an der Arena. Vlakbij de Spree geniet je van een barbecue en cocktail en duik je bij zwoel zomerweer zomaar het 30 meter lange zwembad in. Heerlijk!

Strandbad Mitte c visit Berlin Foto Koschel PKP4903 DL PPT 0
Bron: © visitBerlin, Foto: Philip Koschel

Cool down

Even afkoelen na je lange fietstocht of drukke dag in de stad zal zekerweten deugd doen. Met de voeten in het water of zelf helemaal kopje onder… De verschillende meren die je in Berlijn aantreft zullen je sowieso weten te bekoren. Müggelsee is de grootste en meest populaire. Voor gezinnen misschien wel een ideale (mid)daguitstap. Je kan een mooie wandeling maken rondom het meer, uitrusten op de ligweide, een partijtje beach volleybal spelen of natuurlijk afkoeling zoeken in het water. Aan de waterlijn tref je een grote ondiepe zone – interessant voor ouders met jonge kinderen.

De zomer in Berlijn hotspots 10

Minder groot, maar daarom zeker niet minder mooi zijn Krumme Lanke, Humboldthain Park, Orankensee en Schlachtensee.

Openluchttheater en festivals

In de zomer transformeren heel wat plekken in Berlijn van plein naar podium. Zowat elke week van de maanden juni tot en met augustus valt er in de stad een voorstelling of evenement mee te pikken. Op onder andere de Waldbühne, Parkbühne en Zitadelle Spandau wordt er ge-rock-en-rolld, zijn er muziekoptredens, theatervoorstellingen, comedyshows en is er entertainment voor de allerkleinsten.

Check zeker eens de evenementenkalender voor jouw verblijfsperiode!

De zomer in Berlijn hotspots 11

Cocktails & een prachtige skyline

Aperitieven met net dat ietsje meer. Rooftopbars zijn al enkele zomers hot & happening en dat is in Berlijn niet anders. Bij zonsondergang dé perfecte plek om van een welverdiend glas te genieten. Onze favorieten? De monkey bar bij Bikini Berlin, Klunkerkranich in Neukölln, Deck5 en de rooftopbar van het Amano hotel… Die laatste ligt trouwens vlakbij de Hackesche Höfe, een gezellige buurt vol leuke restaurantjes en hippe bars. Nee, we gaan nog niet naar huis…

Amano rooftop header 1680x1119
Bron: © Amanogroup

Heb je zin gekregen in een citytrip Berlijn?

Neem contact op met een Travel-Expert bij jou in de buurt en hij of zij zal je vast en zeker op een mooie vakantie sturen.