Iedereen heeft toch wel stiekem zo een lijstje met allerlei dingen die hij eens gedaan wil hebben, niet? Daar staan vast wel enkele prachtige reizen op ook, en als dat niet het geval is dan zal daar snel verandering in komen met al deze reizen die je echt eens een keer gemaakt moet hebben!

1. Noorderlicht spotten in Scandinavië (of in Canada, of in Schotland, ...)

Dit is toch iets dat op iedereen zijn bucketlist staat? Het Noorderlicht is gewoonweg iets dat je gezien moet hebben, en waar kan je dat beter doen dan in één van de Scandinavische landen? Spitsbergen in Noorwegen is hiervoor al een topbestemming, maar ook Saariselkä in Finland is de moeite waard. Op deze laatste bestemming vind je het uineke Kakslauttanen Arctic resort, waar je vanuit je eigen glazen iglo de betoverende Aurora Borealis kan bewonderen. Alternatieve bestemmingen waar je net zo goed dit mooie natuurspektakel kan bewonderen zijn onder meer Schotland en Canada, en bij beide dan ook vooral in het noorden. De kans om het Noorderlicht te spotten is het grootste in de maanden augustus tot april.

Noorderlicht spotten

2. Met de trein Europa ontdekken

Met de trein kan je met gemak heel Europa doorreizen. Je hoeft geen rekening te houden met het verkeer, je reist door de mooiste landschappen en steden, er is geen limiet op bagage én het is ook nog eens een duurzame manier van reizen. En je kan natuurlijk altijd eens even uitstappen zodra een bestemming je aanspreekt! Het is de ideale manier om veel bestemmingen in één reis te bezoeken.

Treinreis door europa

3. Carnaval vieren in Rio de Janeiro

Het grootste carnavalfeest ter wereld meevieren? Dat willen wij maar al te graag. Eigenlijk wordt het feest overal in Brazilië wel goed gevierd, dus waar je ook zit, sfeer is alvast gegarandeerd!

Carnaval in rio

4. Met een helikopter over de Grand Canyon vliegen

Met een helikopter de Grand Canyon ontdekken is waarschijnlijk de mooiste en uniekste manier om het gebied te bezoeken. In dit nationaal park is het toegestaan voor helikopters om vrij laag te vliegen, zodat je echt een prachtig uitzicht hebt.

Grand canyon met helikopter

5. Snorkelen bij de Galapagos Eilanden

De Galapagos Eilanden bieden tal van prachtige duikspots waar je fantastisch kan snorkelen. Veel van de diersoorten die je hier zal tegenkomen, vind je haast nergens anders ter wereld. Zo kan je pinguïns voorbij zien zwemmen in Cape Douglas en in El Arco vind je dan weer scholen walvishaaien en hamerhaaien.

Snorkelen galapagos

6. Met de Transsiberië Express Rusland, Mongolië en China doorkruisen

Nu zijn er veel prachtige treinreizen, maar de Trans Siberië Express is er toch wel eentje die er bovenuit steekt. Deze rijdt namelijk over 's werelds langste spoorlijn (die maar liefst 9287 kilometer lang is!). Je reist van Moskou naar Vladivostok en onderweg kom je voorbij verschillende belangrijke steden, zoals Irkoetsk, Ulaanbaatar en Beijing.

Tien reizen die je moet gedaan hebben 04

7. Eilandhoppen in de Filipijnen

Eilandhoppen in de Filipijnen is een onvergetelijke ervaring! Met een bangka, een soort boottaxi, reis je van het ene schitterende eilandje naar het andere - zo mogelijk nóg mooiere - eilandje. Onderweg kan je prachtige steden zoals Manila bezoeken en eens gaan duiken op één van de pittoreske duikplaatsen zoals Subic Bay. Hier vind je nog meer plekjes die je niet mag overslaan tijdens je eilandhoppend avontuur!

Filipijnen islandhoppen

8. Roadtrippen door Amerika

Met de auto alle staten van de VS doorkruisen en de leukste steden en mooiste nationale parken bezoeken? Dat kan toch niet anders dan uitmonden in een fantastisch avontuur. Een roadtrip door de Verenigde Staten is een reis die echt niet kan missen op je bucketlist.

Roadtrip amerika

9. Backpacken in Azië

Azië is het perfecte continent voor een backpack reis omdat er zoveel te beleven valt. Ook zijn de landen allemaal heel goed te bereiken en kan je altijd wel ergens terecht. En of je nu maar één land bezoekt of je er meteen een hele lange reis van maakt en meerdere landen doorkruist: het wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Backpacken in azie

10. Op safari in Tanzania en Kenia

Zowel Tanzania als Kenia hebben prachtige natuurgebieden waar je op safari kan gaan, en omdat deze twee landen vlak naast elkaar liggen, kan je ze perfect allebei bezoeken.

Safari in kenia

Klaar voor de reis van je leven?

Ieders bucketlist is anders. Bij de één staat een wereldreis bovenaan, bij de ander pronkt een bezoek aan Disney World in de top 3. Eén ding is zeker: voor elke trip kan je bij jouw Travel Expert terecht.