Wetenschapper Randy Olsen – die zich specialiseert in het optimaliseren van algoritmes – werkte de snelste en beste route uit voor een roadtrip door Amerika. Hij stuurt je in 50 stops door alle ‘lower states’, dat zijn alle staten op het Amerikaanse vasteland. Benieuwd naar het ultieme traject voor de perfecte USA roadtrip? Wij nemen je mee…

‘The Ultimate American Roadtrip’

Dit is de vlotste route om alle lower states van de USA gezien te hebben. Je slaat Alaska en Hawaii over aangezien deze geen aangrenzende staten zijn. In elke staat voorziet Olsen minstens 1 stop: een toeristische trekpleister, een nationaal park, een historische bezienswaardigheid of gewoon een interessante stad om te bezoeken.

E3i HO7 C

Het volledige traject is te bekijken op Google Maps (klik hier). Je kan tot in detail de route bestuderen, aanduiden welke stops voor jou zeker de moeite waard zijn en eventuele aanpassingen maken. Fun fact: indien je niet zou slapen, nergens zou stoppen of niet zou worden vertraagd door ander verkeer, leg je de 21.000 kilometer lange route in 9,33 dagen af. In realiteit heb je een goede twee tot drie maand nodig om deze ultieme roadtrip te maken.

Roadtrip 1

Enkele van de publieksfavorieten langsheen dit traject zijn zonder twijfel de Grand Canyon, Graceland, The White House en het vrijheidsbeeld, maar ook de autorit op zich is ronduit geweldig. Je reist door prachtige natuurlandschappen, houdt halt in verschillende grootsteden en je komt meerdere fantastische landmarks tegen.

Bonus Route: ‘The Best City To Visit Roadtrip’

Naast de vlotste of snelste route, ontwikkelde Olsen ook een route die je langs de meest populaire steden loodst. Voor elke staat ging hij na welke stad volgens de gebruikers van TripAdvisor ‘The Best City to Visit’ is. Daar kwam deze route uit (klik hier).

X0 QBD7l

De meest ideale roadtrip dus voor citytrippers. Je bezoekt onder meer het hippe San Francisco aan de West Coast en rijdt via gokparadijs Las Vegas door naar de zuidelijke ‘country and western’ states. New Orleans, Orlando, Washington DC en uiteraard ook New York liggen op je pad. Er zijn heel wat highlights om te gaan bezoeken. Ze allemaal in 1 lange reis proppen is misschien wat veel, maar een goeie leidraad voor jouw volgende trip richting the States is dit zeker wel.

N52 NZEP

Benieuwd wat je Travel Expert voor jou in petto heeft?

Klik op de link en neem geheel vrijblijvend contact op.