“If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair”, zo zong Scott McKenzie eind de jaren 60 toen flowerpower hoogtij vierde en ‘San Fran’ de hippiehoofdstad van de wereld werd genoemd. Tegenwoordig is deze wereldstad het epicentrum van alles wat met technologie en innovatie te maken heeft. Geen nerdy kantje en ook geen hippie 2.0? Deze creatieve stad heeft nog veel meer troeven in huis en zal ook jou wel degelijk bekoren…

SF Moma

In het San Francisco Museum of Modern Art kan je een mooie collectie moderne kunst en design gaan bewonderen. Onder andere het werk van Jackson Pollock (a.k.a. Jack the dripper), Paul Klee, Alexander Calder en de beruchte urinoir van Marchel Duchamp zijn er te bezichtigen.

Naast de collectie hedendaagse kunst, is ook het gebouw zelf zeker een bezoek waard. Het trappenhuis en de loopbrug boven in het Atrium zijn een spectaculair stukje architectuur.

Schermafbeelding 2019 07 01 om 15 09 55
Bron foto: © SF Moma

Fishermans Wharf

In dit deel van de stad heerst er altijd een gezellige drukte. De makkelijkste manier om Fishermans Wharf te verkennen, is de Embarcadero eens aflopen. Deze boulevard loopt langs alle pieren in de haven. Dwaal rond en aanschouw onderweg de straatartiesten die er hun kunsten tonen en maak een stop in een van de vele toffe restaurants en cafés die hier zijn. Bezoek ook zeker de pontons waar de zeeleeuwen liggen te relaxen, die stelen altijd de show.

San Francisco Fishermans Wharf 2

Hayes Valley

Hayes Valley is zonder twijfel de meest hippe buurt van San Francisco. Het doet een beetje denken aan de Amsterdamse Negen Straatjes: een aaneenschakeling van toffe boetiekjes en concept stores, aanlokkelijke terrassen en op elke hoek een gezellige koffiebar. Wie van shoppen houdt, kan deze wijk echt niet overslaan.

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is het meest iconische bouwwerk aan de San Fran skyline. Vooraleer je de stad verlaat is een kijkje van dichtbij dus echt een must. We raden je aan om het openbaar vervoer of de fiets te nemen, want het is – zoals je waarschijnlijk wel kon verwachten – behoorlijk druk bij deze toeristische trekpleister. Voor de perfecte foto met de Golden Gate Bridge op de achtergrond, wandel je tot bij Hawk Hill of je kan natuurlijk ook de ferry nemen voor een foto van op het water.

De hotspots van San Francisco Travel Experts 13

Alcatraz

Een trip naar Alcatraz-island is een ervaring die je als bezoeker van San Francisco echt eens moet meemaken. Zeker wanneer je met kinderen op stap bent, is deze excursie een topper. Dit historische eiland met z’n al even historische gevangenis is wereldberoemd en de rumoerige geschiedenis spreekt bij velen tot de verbeelding. Sowieso de moeite waard. Laat jouw Travel-Expert op voorhand al je tickets en overzet per boot regelen, zo hoef je ter plaatse geen tijd te verliezen met aanschuiven.

De hotspots van San Francisco Travel Experts 05

Lombard street

Lombard street staat bekend als de meest kromme en bochtige straat in heel Amerika. Het kronkelende stukje is slechts 1 huizenblok lang, maar telt toch 8 scherpe haarspeldbochten. De straat werd uit noodzaak op deze manier aangelegd: het was onmogelijk om de natuurlijke helling op een andere manier met voertuigen te kunnen beklimmen. Nog steeds is het een grappige en unieke plek, geliefd bij veel bezoekers.

Bovenaan geniet je van een mooi uitzicht over de stad, aan de voet van de weg maak je dan weer de leukste foto’s van dit bijzondere stuk straat. Extra tip: zak vroeg op de dag af naar Lombard street, dan heb je geen last van fel tegenlicht wanneer je het uitzicht wil fotograferen.

De hotspots van San Francisco Travel Experts 12

Painted Ladies

Een andere Instagram-favoriet zijn de Painted Ladies. Deze pastelkleurige Victoriaanse huizen ken je misschien wel uit de intro van de tv-serie Full House. Ze liggen in een leuke buurt en vlakbij het mooie Alamo Square Park.

Heb je zin gekregen in een reis richting de West Coast?

Neem contact op met een Travel-Expert bij jou in de buurt en hij of zij zal je vast en zeker op een mooie vakantie sturen.