De winter is weer hier, en dat kan maar één ding betekenen: tijd voor een wintersportvakantie! Met het hele gezin op skivakantie kan best wel eens een uitdaging zijn, want er is zoveel waar je rekening mee moet houden. Om jou al heel wat zoekwerk te besparen, zochten wij alvast uit wat de gezelligste skigebieden voor gezinnen zijn!

Canada: Mont-Tremblant

Mont-Tremblant is het populairste skioord van Noord-Amerika en met zijn 95 pistes kan ieder hier wel wat wils vinden! Het kleurrijke en autovrije dorpje ligt in het Laurentians-gebergte op 1,5 uur rijden van Montréal. Alles ligt hier tevens op een loopafstand van elkaar, zoals de supermarktjes, de souvenirwinkels, de restaurants en de skiliften!

Op skivakantie met het hele gezin 05

Frankrijk: Espace Killy

Espace Killy is het skigebied dat bij de dorpen Val d'Isère en Tignes hoort. Door de ligging op een hoogte van wel 1850m, is het gebied zó sneeuwzeker dat er slechts vier maanden zonder sneeuw zijn. Het is er zelfs zo ijzig koud dat er ook in de zomer een klein zomerskigebied te vinden is. Nog unieker is het feit dat je hier ook 's nachts mag skiën! Voor zowel beginners als gevorderden is dit een ideaal skigebied. Met kinderen verblijf je het best in Val d'Isère, want hier vind je avonturenparken, speeltuinen, kinderprogramma's, een minigolfbaan, enzovoort.

3smu9 AC

Frankrijk: Portes du Soleil

Portes du Soleil is het allergrootste skigebied gelegen in Haute Savoie, en je vindt hier dan ook wintersportmogelijkheden voor iedereen. Het is waarschijnlijk één van de beste skigebieden voor gezinnen met kinderen, want je vindt er verschillende skischolen en aangepaste skipistes voor de jongsten. De leukste dorpen om te verblijven zijn Avoriaz, Champéry en Châtel.

48 PW4d F

Noorwegen: Geilo

Ook in de bergen van Noorwegen zijn er tal van interessante en vooral prachtige skigebieden te vinden voor het hele gezin. Één hiervan is Geilo, dat ontzettend geliefd is door beginners en gezinnen. Het fijne aan dit skigebied is dat er nauwelijks wachtrijen voorkomen, zodat je altijd snel terug naar boven kan met de skilift en opnieuw kan beginnen aan een leuke afdaling. Voor kinderen vind je bij Kikut nog een tof kinderland waar ze op hun tempo kunnne oefenen tot ze zich gevorderde skiërs kunnen noemen! Naast skiën kan je hier ook heel goed langlaufen en wandelen met sledehonden.

CHO Qr Q5

Oostenrijk: Zugspitz Arena

De Zugspitz Arena is een fantastische wintersportbestemming voor gezinnen. Naast skiën kan je hier namelijk nog tal van andere leuke activiteiten ondernemen! Zo kan je hier ook rodelen, schaatsen, winterwandelen, deelnemen aan fakkelwandelingen, nachtrodelen, ... Zelfs lamawandelingen zijn mogelijk!

Als je op zoek bent naar een beetje spanning tijdens je vakantie, moet je zeker ook eens een keer over de Highline 179 wandelen. Dit is één van de langste voetganger-hangbruggen ter wereld. Wat betreft het skiën zelf is de Zugspitz Arena een ontzettend fijn gebied voor beginners en het is eveneens zeer sneeuwzeker. Ook vind je in elk deelgebied een kinderland.

Q Wbpp Vt

Oostenrijk: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

Het skigebied Skiwelt Wilder Jaiser Brixental is een topper voor gezinnen. Zowat alles aan dit grote skigebied zit goed: lekker eten in de pisterestaurants, pistes die geschikt zijn voor beginners, dorpen die vrijwel allemaal een eigen kinderland hebben, moderne skiliften, ... En als kers op de taart geniet je hier ook van een geweldige après-ski ervaring, zoals dat alleen in Oostenrijk kan.

M Vb GV6m

Oostenrijk: Lofer

Lofer is een ontzettend kindvriendelijk dorpje en is dus ideaal als verblijfplaats voor gezinnen met kinderen. Je vindt er enkele skischolen en kinderlanden. Het is geen groot dorpje en er zijn dan ook niet zoveel activiteiten mocht je eens een dagje niet willen skiën. Wel is het mogelijk om te langlaufen of gewoon eens een keer een mooite winterwandeling te maken.

Zwitserland: Arosa Lenzerheide

Arosa-Lenzerheide vormt het grootste skigebied van Graubünden en je kan hier dan ook voor ieder type reiziger een uitdaging vinden! Je vindt er sneeuwparken, funslopes, kinderclubs, enzovoort! In Arosa bevindt er zich een Junior Club waar kinderen van overal ter wereld samen kunnen knutselen en hutten bouwen. Het skigebied zelf is lekker rustig en je moet nauwelijks aanschuiven voor de skiliften. Ook is er een grote variëteit in de pistes, zodat het nooit eentonig wordt!

U5g H Coe

Zwitserland: Gstaad

Gstaad is één van de bekendste skigebieden van Zwitserland en dat is geen toeval! Dit fantastisch mooie skigebied beschikt over een grote variatie aan skipistes. Tijdens de afdalingen ski je langs de mooiste landschappen tussen de bomen. Ook voor kinderen is Gstaad geschikt, want vrijwel elk dorp beschikt over zijn eigen kinderland. Wil je eens een dagje iets anders doen dan skiën, dan zijn er meer dan genoeg alternatieven mogelijk. Zo is er bijvoorbeeld de Peak Walk, een brug die twee toppen op 3000m hoogte met elkaar verbindt.

L Ueq O Sc

Met je gezin op skivakantie

Wil je graag zelf op wintersportvakantie dit jaar, neem dan zeker contact op met jouw persoonlijke Travel Expert!