Kleinschalige art-deco-hotels in een kleurrijk straatbeeld, het beroemde South Beach met z’n brede witte zandstrand en het bruisende nachtleven. Miami is een klein stukje tropisch paradijs waar elke reiziger aan z’n trekken komt. Als start- en eindpunt van heel wat cruises in het Caraïbisch gebied, is deze stad de ideale uitbreiding bij je reis op zee.

Lonely Planet, een autoriteit als het op reizen aankomt, tipte Miami als een van de top-te-bezoeken-bestemming voor 2019 in hun laatste jaarlijkse “Best of Travel”-publicatie. Waarom is Miami de place to be?

Hip, hipper, hipst – kunst in Miami

Miami is een centrum voor kunstliefhebbers. Voor een stad die altijd in beweging is, blijft er 1 constante overeind: innoveren op gebied van mode, cultuur en luxe staat voorop. Zeker in het populaire Design District. Dit stadsdeel onstond als reactie op de historische, stedelijke en tropische architectuur waar Miami vroeger om bekend stond. Heel wat architecten zetten hun schouders onder het project en creëerden zo een hippe, creatieve wijk waar altijd wat te beleven valt. Bezoek zeker het Museum Garage en Wynwood Art Walk als kunst helemaal je ding is.

1 Miami Art

Foodiebestemming

Miami en z’n nieuwe hipster-vibe gaan hand in hand met heel wat nieuwe hotspots waar je lekker kan eten. Het is echter niet evident om tussen de over-the-top chique (en prijzige) restaurants door de allerbeste locaties te vinden. Onze favorieten zijn: Pubbelley Noodle Bar of Bird and Bone bij Miami Beach, Pinocchio Italian Deli and Caffe, Le Chic French Bakery of Bodega Taqueria y Tequila bij South Beach. Stuk voor stuk bijzonder zonder aan authenticiteit in te moeten boeten.

2 Miami Food

Bruisend nachtleven

Heel wat reizigers denken bij Miami onmiddellijk aan het bruisende nachtleven. In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je in Miami geen club of luidruchtige bar in te duiken om van het nachtleven te proeven. Bar Lagniappe is bijvoorbeeld heel wat rustiger. Het is een stukje New Orleans in Miami: een ouderwetse bar vol kunst en vintage meubilair met fantastische live muziek, een relaxte sfeer en betoverende achtertuin. Bestel bovenop je drankje nog één van hun shared plates: gezelligheid gegarandeerd!

3 Miami Nightlife

Chillen op South Beach

Iconisch, meer kunnen we over South Beach niet zeggen. Een breed wit zandstrand tegen een helder blauwe zee, uitkijkend op een strakke horizon enerzijds en prachtige pastelkleurige Art Deco gevels langs Ocean Drive anderzijds. Miami Vice, maar dan echt! Een trip naar de winterzon is niet compleet zonder een dagje chillen op het strand, toch?

4 Miami South Beach

Perfecte citytrip voor of na een cruise

Miami is bij veel cruises in het caraïbisch gebied de vertrek- en aankomstplek. Boek enkele overnachtingen en maak er een fijne citytrip van voor of na je reis op zee. Zo verleng je je vakantie nog met enkele waardevolle dagen zonder een extra verplaatsing te moeten maken. Je Travel Expert kan jullie helpen met reisadvies, zo vinden jullie de formule die perfect past.

5 Miami Cruise