In 2017 trof orkaan Irma St. Maarten. Ondertussen is het eiland opgeruimd, heropgebouwd en is men er weer klaar voor het toerisme. Wie echt mee wil werken aan de opbouw van het eiland gaat er op vakantie, en dat is zeker geen straf! 37 parelwitte stranden, een heerlijk klimaat, genoeg om te zien en te beleven en als kers op de taart het Franse gedeelte met een geheel eigen charme. Wat wenst een mens nog meer?

St. Maarten is echt helemaal terug. Benieuwd naar de zes allermooiste activiteiten op dit eiland? Scroll dan snel door…

1. Zoef voorbij aan de meest steile zipline ter wereld

Onlangs opende het Rainforest Adventure Park. Het is een eco-adventure park waar duurzaamheid en respect voor het milieu helemaal voorop staan. Daarnaast kan je uiteraard de adrenalinekicks aan elkaar rijgen – dat is tenslotte de bedoeling van een adventure park. De meest sensationele attractie is de ‘Flying Dutchman’ – de meest steile zipline ter wereld. Vanaf je lancering geniet je 850 meter lang van een fantastisch uitzicht. Dat is als je durft te kijken natuurlijk ;-)

1 Zipline sint maarten

2. Relax op één van de 37 mooie stranden

St. Maarten staat bekend om haar 37 parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Waar je ook bent op het eiland, je kunt bijna overal wel een glimp opvangen van het water en de prachtige kleuren van de zee. Het uitgestrekte, levendige strand van Great Bay Beach bij Philipsburg en het spectaculaire Maho Beach (zie verder) zijn de twee bekendste stranden, maar ook de andere 35 zijn allemaal om ter paradijselijkst.

2 relaxen op een strand in st maarten

3. Steek de Frans-Nederlandse grens over

Saint-Martin en Sint Maarten, dat zijn twee identiteiten op één eiland. Dit is de enige plaats ter wereld waar Frankrijk en Nederland aan elkaar grenzen. Een echte fysieke ‘grens’ is er niet te bespeuren. Wel hoor je Frans tegenover Nederlands en betaal je met Antilliaanse gulden of met de euro. Allemaal op slechts 87 vierkante kilometer.

3 kaartje sint maarten grens

4. Maak een iconische foto van een vliegtuig dat landt op Maho Beach

Een van de bekendste stranden op St. Maarten is Maho Beach. Dit bijzondere strand ligt aan het begin van de landingsbaan van het vliegveld. Strandgasten kunnen hier een indrukwekkend spektakel gadeslaan. De vliegtuigen vliegen er zo laag over het strand, dat het lijkt alsof je ze kunt aanraken.

4 laag vliegtuig sint maarten

5. Smul van een portie malse ribben of gegrilde vis in de culinaire hoofdstad van de Caraïben

Sint Maarten wordt ook wel eens de culinaire hoofdstad van het Caraïbisch gebied genoemd. Op een prachtige luxe vakantiebestemming met mondaine vibe, kan het lekkere eten uiteraard niet ontbreken. Door de smeltkroes van Europese en Caraïbische invloeden op dit eiland, krijg je een heerlijke combinatie van het beste van de twee keukens.

5 heerlijk eten op sint maarten

6. Geniet van een schitterend uitzicht langs de Natural Pool

De paradijselijke witte zandstranden die afsteken tegen het helder blauwe water zijn voor vele reizigers één van de redenen om het eiland te bezoeken, maar deze Natural Pool in Guana Bay hoeft allerminst voor de stranden onder te doen. Het is een van de mooiste natuurlijk zwembaden ter wereld.

6 sint maarten baai natural pool

Het eiland Sint-Maarten verkennen

Benieuwd wat er nog meer te beleven valt in Sint-Maarten? Je Travel Expert kan je er alles over vertellen. Neem geheel vrijblijvend contact op met hem/haar.