Azuurblauwe zee en parelwitte stranden. Troeven waar elk tropisch eiland wel mee uitpakt, maar in Aruba is het écht zo. De stranden van Aruba worden bij de allermooiste van het hele Caribische gebied gerekend. Avontuur, cultuur, wellness, gastronomie en een vleugje romantiek? Hier vind je het allemaal! Dat maakt van het One Happy Island misschien wel het beste eiland van de Caraïben...

Ideaal klimaat

Aruba ligt buiten de orkaangordel, je mag dus zeker zijn dat je er het hele jaar door lekker weer hebt. Het eiland telt meer zonnige dagen dan elk ander Caribisch eiland, met gemiddelde temperaturen tussen de 28 en 32°C. Dankzij de constante zeebries uit de Noordoostpassaat, voelt het ook altijd aangenaam aan.

Pluk de dag

Geef je eilandvakakantie invulling zoals je zelf zin hebt. Ga met een huurwagen op verkenning, zo kan je er net als de Arubanen zelf makkelijk op uit trekken. Snorkelen, golfen, watersporten lekker eten, heerlijk genieten... Alles ligt hier binnen handbereik, Aruba is niet groot. In het noordoosten ligt het Arikok National park dat bijna 20% van het totale eiland beslaat. Meteen een van de grootste natuurreservaten van de Caraïben.

De hartelijke locals spreken gewoon Nederlands en heten je graag welkom op hun One Happy Island. Ook op vlak van veiligheid, comfortabel reizen en dienstverlening, verloopt alles hier volgens Nederlandse en Europese normen.

The Natural Bridge

Culinaire wereldreis

Aan de Arubaanse tafel is iedereen welkom. Of je nu houdt van topgastronomie of een charmante keuken, op één dag proef je uiteenlopende smaken uit alle uithoeken van de wereld. Van verse barracuda met creoolse kruiden, tot Hollandse poffertjes en rijke Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse aroma's. Een soort culinaire wereldreis.

Carnival 64

Rijke culturele geschiedenis

Van de klassiek Nederlandse architectuur in Oranjestad, en de grottekeningen van de Caquetio indianen tot de Caribische dans, je hoeft niet ver te zoeken om vandaag nog de sporen van de Arubaanse geschiedenis terug te zien. Divers, uniek en authentiek. Zelden zal je zo veel verschillende culturen vinden die samen een harmonieuze samenleving gevormd hebben.

Let's go to One Happy Island

Aruba, dat is 180 vierkante kilometer aan vrolijkheid. Ga zelf op verkenning en ontdek de prachtige natuur, verborgen schatten en vriendelijke locals. Vraag geheel vrijblijvend meer informatie bij jouw Travel Expert