Het diverse Malta verwent je met een zuiderse eilandvakantie boordevol natuur en bezienswaardigheden. Met een overvloed aan bekende trekpleisters, prachtige natuurfenomenen en een waaier aan activiteiten is de Maltese archipel dan ook de place to be voor jouw volgende vakantie. Waar wacht je nog op?

Bekende trekpleisters

Maak een eerste kennis met Malta, een klein archipel in het midden van de Middellandse zee. Bezoek de bekende trekpleisters en ontdek waarom de eilanden net zo geliefd zijn door iedereen.

1. Gozo

Gozo wordt gezien als het rustige natuureiland van de Maltese archipel. Maak kennis met het authentieke plattelandsleven en geniet van overheerlijke streekgerechten in gezellige restaurantjes. Dit charmante eilandje bereik je in no time, dankzij de nieuwe Fast Ferry die vanuit de hoofdstad Valletta vertrekt.

2. Sliema promenade

Tijdens de zonsondergang baadt het idyllische Malta in een feeëriek, warm licht. Maak een betoverende wandeling over de gezellige promenade van Sliema en geniet van de imposante skyline van Valletta.

3. De hipste wijnhuizen

De eilandengroep telt verschillende gerenommeerde wijndomeinen die je graag uitnodigen voor een verrukkelijke degustatie. Daal bijvoorbeeld af naar de kelders van Marsovin, een prestigieus wijnhuis dat onlangs zijn honderdste verjaardag vierde. Ook wijnhuis Ta’Betta legt je in de watten met een collectie van verfijnde wijnen en een zonnig terras met uitzicht op Mdina.

Rabat 4

Adembenemende natuurfenomenen

Malta en zijn omringende eilanden hebben meer te bieden dan enkel zon, stranden, discotheken en kerken. Malta is gastheer van een rijke (en vooral adembenemende) fauna en flora. Enkele natuurlijke schoonheden die je zeker niet mag missen, zijn:

1. De fascinerende Tal-Mixta grot

Deze grot heeft één van de mooiste uitzichten op Gozo, de Ramlay Bay, en is te bereiken via een steile wandeltocht die start op het strand. Je vindt er zelfs authentieke tekens dat de grot ooit is bewoond!

2. Het Il-Maqluba zinkgat

In het dorp Qrendi op Malta ligt het Il-Maqluba zinkgat bestaand uit blauwe klei en globigerina kalksteen. Je kan hier ook een bezoek brengen aan een kleine 14e eeuwse kapel, gewijd aan St. Matthew.

3. De Blue Grotto

De Blue Grotto is een complex van 7 grotten aan de zuidkust van Malta. Deze grotten kregen hun naam in de jaren 50 van een Britse soldaat en zijn gewoonweg impressionant. Door het kristalhelder water zie je alle fosforescerende kleuren van de onderwater flora. Vergeet dus zeker je snorkelmateriaal niet!

Malta 00114

Waaier aan activiteiten

Op Malta enkel snorkelen en hiken? Dan heb je het groot mis! Er zijn namelijk nog zoveel andere manieren om je vakantie op Malta op te vullen. We geven je graag al enkele tips:

1. Yogasessie in het decor van Game of Thrones

Yogaleraar Merve neemt je bij zonsondergang mee naar het betoverende Manoel Island. Tijdens een ontspannende begeleide yogasessie train je je ademhaling, flexibiliteit en balans. Ondertussen waan je je zelfs op de set van Game of Thrones want op deze plaats rekende de meedogenloze Joffrey Baratheon af met het populaire hoofdpersonage Ned Stark.

2. Zwemmen als een meermin langs de kust

Zeemeerminnen bestaan niet alleen in films! Aan de Maltese kust ontmoet je ze in levende lijve dankzij de Mermaids Club. Heb je altijd al eens zelf in de huid van Ariël willen kruipen? Trek dan een schitterende zeemeerminstaart aan en boek een magische fotoshoot. Wie het aandurft, duikt daarna in het water voor een sprookjesachtige zeemeerminnenduik.

3. Subwingen voor de kust van Gozo

Ooit al van subwingen gehoord? Het is de perfecte activiteit voor wie houdt van een stevige dosis adrenaline! Als een echte durfal hou je je vast aan een tweeledig board, terwijl een speedboot je pijlsnel door het water voert. Heb je zin in een verfrissende duik, richt je board dan naar beneden en zwem als een dolfijn door het water.

Moses Dukes Media 98 JPG

Klaar om Malta zelf te ontdekken?

Jouw Travel Expert geeft je maar al te graag meer informatie. Neem hier vrijblijvend contact op.