Enkele van de allermooiste stranden ter wereld bevinden zich in de Dominicaanse Republiek. Wit zand, azuurblauwe zee, prachtige koraalriffen en een unieke omgeving maken van deze bestemming een droomstrand-walhalla. Deze mag je niet missen...

1. Boca Chica

Dit lang en breed strand met fijn wit zand is omrand door turkooisblauw water. Het ligt op zo’n 30km van Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Er zijn talloze mogelijkheden tot watersport, en de leuke bars en restaurants zijn op een steenworp te vinden.

2. De stranden van Punta Cana en Bavaro

Ongetwijfeld één van de mooiste stranden ter wereld. Het zand is er wit, fijn en zacht. Het kristalheldere water kleurt er mooi turqoise en er staan sierlijke kokospalmen aan de rand van het strand. Het bounty-gevoel is compleet!

Dominicaanse mooiste stranden punta cana

3. Het eiland Saona

Dit paradijselijke eiland is gelegen in het Nationaal Park Del Este. Hier wonen bijna uitsluitend locals, veelal visser. Ook hier zijn alle ingrediënten die je je bij een droomeiland inbeeldt aanwezig: kokosbomen, koraalriffen, kristalheldere wateren en het witte zand. Logeer je elders, maar wil je dit eiland toch ontdekken? Er worden heel wat (dag)uitstappen georganiseerd. Vraag er zeker naar bij je Travel Expert.

Dominicaanse mooiste stranden saona

4. Sosua

Dit strand ligt in de baai van Sosua en is een van de bekendste in het noorden van de Dominicaanse Republiek. Het is ongeveer 1 km lang en - opnieuw - omgeven door prachtig water en kokospalmen Heel wat liefhebbers van diepzeeduiken belande op dit strand omdat het - net als voor andere watersporten - een ideale bestemming is.

5. Las Terrenas

In het noorden van het land, meer bepaald op het schiereiland van Samana, ligt dit strand van wit zand omgeven door een woud van kokosbomen. Las Terrenas is een van de meest geprezen en meest fenomenale stranden van de Dominicaanse Republiek.

Zelf "de Dominicaanse" gaan ontdekken?

De Dominicaanse Republiek is nog veel meer dan zon, zee en strand alleen. Ontdek het in één van onze andere artikels, of ga voor de échte verborgen parels langs bij jouw Travel Expert.