Wie denkt aan de Dominicaanse Republiek, denkt aan heerlijk zonnebaden ... Maar achter de witte stranden met fantastische resorts, schuilen de schatten van het hinterland. Cultuurliefhebbers op zoek naar het rijke koloniale verleden treden in de voetsporen van Christoffel Columbus.
Liever op ecotoerisme? De ruwe bergketens, canyons en lagunes van dit eiland dompelen je onder in zijn ongerepte natuur. En in de charmante boetiekhotels kom je ’s avonds tot rust.

De eerste kathedraal van Amerika

Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, was een belangrijke plek voor Christoffel Columbus en zijn ontdekking van De Nieuwe Wereld. Hier is Basilica Menor de Santa Maria gevestigd, de allereerste kathedraal op het hele Amerikaanse continent. Vanuit de historische kern van deze koloniale stad raakte de westerse cultuur verspreid over heel Amerika.

Het oude stadsdeel is beschermd als UNESCO Werelderfgoed. Santo Domingo werd gebouwd volgens een rasterpatroon van 16 straten, kenmerkend voor de later opgetrokken steden van De Nieuwe Wereld. Dit maaswerk vormt een prachtig parcours door de koloniale geschiedenis. Langs pittoreske straten wandel je langs de oudste bouwwerken van het hele continent. Hoogtepunten zijn het Paleis van Diego Columbus, de ruïnes van het Klooster van San Francisco en het kasteel van Ozama.

Dominican republic 2626677 1920

Spectaculaire walvissenmigratie

Van alle landen in de Caraïben telt de Dominicaanse Republiek de grootste biodiversiteit. Dankzij een sterk ontwikkeld ecotoerisme kan je er genieten van weelderige bosgebieden en ongerepte kuststroken.

Om de natuur van dichtbij te bewonderen rijd je best door naar de noordkust. Aan de Baai van Samana ben je in de winter getuige van de walvissenmigratie. Daar zoeken jaarlijks tot 5.000 bultrugwalvissen de warme temperaturen op voor het paarseizoen. Er bestaat geen betere plek waar je de grootste zoogdieren ter wereld in het wild van zo dichtbij kan zien.

Joe desousa 368368 unsplash

De Dominicaanse voor de actieve reiziger

Liever actief genieten op je welverdiende vakantie? De Dominicaanse noordkust is het Caraïbische Mekka voor avontuur en watersport. Voor wind- en kitesurfers is Cabarete de bucketlistbestemming bij uitstek. En vanaf de kust van Sosua, duik je na een boottocht van een paar minuten het water in bij Three Rocks, een van de meest iconische duikspots langs de Noordkust. Drie koraalrotsen vormen er de thuishaven voor de sergeant-majoorvis, de geelstaart en andere kleurrijke vissoorten.

Als beste golfbestemming van de Caraïben en Latijns-Amerika, biedt het eiland 25 designer golfbanen. Golfend tussen adembenemende kustlijnen kijk je uit op de omliggende bergkammen en weelderige fairways.

Joe desousa 381944 unsplash

De Dominicaanse Republiek is een van de weinige landen in de Caraïben waar je strand en cultuur kan combineren met een actieve vakantie. Ideaal voor een fly & drive op eigen houtje.

Genieten in de Dominicaanse Republiek

Jouw Travel Expert stippelt voor jou de route uit met de ingrediënten die je verkiest. Contacteer hem/haar vrijblijvend voor een voorstel op maat.