Beleving, ontdekking, unieke ervaringen en pure emotie. Expeditiecruises wagen zich in streken waar andere schepen noodgedwongen rechtsomkeer maken. En meren aan op de mooiste, meest ongerepte plaatsen. Geen casino, geen Broadway entertainment shows, wel rubberboten aan boord om adembenemende fauna en flora van dichtbij te bewonderen ...

De avonturiers achterna

Droom je ervan om in de sporen van de grootste ontdekkingsreizigers de laatste onontgonnen plekken te ontdekken? Dan is een expeditiecruise beslist een aanrader.

Onherbergzaam Antarctica

Hapag-Lloyd Cruises is een begrip binnen het expeditiesegment. Zo ontdekte hun schip Bremen in 2003 nog een onbekend deel van Antarctica, vandaag bekend als Bremeneiland en Bremenkanaal. En in 2014 was HANSEATIC het eerste niet-Russische expeditieschip dat succesvol de Noord-Oost Passage rondde. Onherbergzaam én moeilijk bereikbaar. Antarctica is geen evidente vakantiebestemming. Maar voor wie er geraakt, is het ademloos genieten van al het natuurschoon.

Maiden trip vanuit Antwerpen

In 2019 breidt Hapag-Lloyd Cruises hun vloot uit met twee nieuwe 5-sterren expeditieschepen, uitgerust met sublieme spitstechnologie zoals uitschuifbare glazen terrassen. Op de HANSEATIC nature en HANSEATIC inspiration zal er plaats zijn voor 230 gasten en 170 bemanningsleden. En met PC6, de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen, zijn ze geschikt voor zowel expedities naar de poolgebieden als voor luxecruises naar tropische bestemmingen zoals het Amazonegebied. Eén van de schepen wordt zelfs zo gebouwd dat toegang tot de Great Lakes (in Chicago en Detroit) mogelijk wordt. Uiterst uniek!

Op expeditiecruise?

Naargelang je wensen stelt je persoonlijke Travel Expert de vaarroutes en rederijen voor die het best bij je passen. Ver weg én dichtbij.