In het hart van de Caraïben vind je een eiland in de vorm van een vlinder. Dit is Guadeloupe. De twee vleugels van het vlinder-vormige eiland worden gescheiden door de Salty River en buiten de twee hoofdeilanden om zijn er nog talloze kleinere eilandjes waar je (voornamelijk in de natuur) op verkenning kan gaan. Reis met ons mee en ontdek Guadeloupe…

Unieke fauna en flora, witte zandstranden, prachtige natuurreservaten, spectaculaire kliffen, mangrove, tropische watervallen en nog zo veel meer. Aan adembenemende natuur op Guadeloupe geen gebrek, en dat op slechts 1600 km2. De schoonheid van de eilanden zit hem in meer dan alleen natuurlijke pracht en praal. De brede glimlach van de inwoners, de kleurrijke cultuur en de momenten waarbij je kennis maakt met de lokale bevolking rondom lekker geurende en sappige lekkernijen, dans, zang en muziek zijn goud waard.

What to do?

La Basse-Terre

Basse-Terre is één van de twee vleugels van het vlindervormige ‘hoofdeiland’. Het is een groen en bergachtig eiland, vol weelderige begroeiing en heel wat natuurlijke zoetwaterzwembaden. Het eiland wordt begrensd door verschillende stranden van wit, goud, grijs of zwart zand en de kust rondom het eiland is een droombestemming voor diepzeeduikers. Voor de sportievelingen is een beklimming van de actieve vulkaan La Soufrière een must. Je wandelt door majestueuze bossen, langs kraters, om bovenaan te eindigen met een adembenemend uitzicht op het eiland op zo’n 900 meter boven de zeespiegel. Werkelijk fantastisch.

Sweet ice cream photography 208062 unsplash

Grande-Terre

Grande Terre is de rechtervleugel van het ‘hoofdeiland’. Het is een populaire bestemming voor reizigers die er van houden om te relaxen aan het strand. De uitzichten lijken recht van een ansichtkaart geplukt te zijn: lange zandstranden met kokospalmen tegen een helder blauwe hemel. Ook voor activiteiten op het water is Grande-Terre een prima bestemming. Je kan er zwemmen, surfen, per boot of catamaran het water op of natuurlijk lekker niksen en relaxen.

Cedric frixon 508279 unsplash

Wil je toch even weg trekken van het strand? Een hike naar Pointe des Châteaux geeft je een magnifiek uitzicht over het meest oostelijke (en Atlantische) punt van Grande Terre.

De andere eilanden van Guadeloupe – om ter mooist…

Les Saintes, Marie Galante, Desirade en Petite Terre zijn de andere prachtige eilanden van de archipel. Elk van deze eilanden heeft z’n eigen schatten. De geologie is enorm divers en er valt tal van cultureel erfgoed te bewonderen. Sugar Loaf, één van de mooiste baaien ter wereld met rijke lagunes vol vissen, schildpadden en roggen is voor ons een absolute topper.

Cedric frixon 559429 unsplash

What to eat?

Colombo

Een gerecht wat je moet geprobeerd hebben wanneer je van de lokale keuken wil genieten is een Colombo. Dit is een gerecht bestaande uit een saus die gelijkt op currysaus, met kip en rijst. Je vindt het in elk traditioneel restaurant waar de recepten van generatie op generatie worden doorgegeven. Een klassieker in de Caraïbische keuken.

Bokit

Een andere klassieker op het menu is de Bokit. Dit is een zeer smakelijk en rijkelijk gevuld broodje. Je vindt het met allerlei vullingen, sauzen en garneringen. Het is dé streetfood-snack van Guadeloupe.

Gegrilde kreeft

Gegrilde kreeft is een culinaire specialiteit van het Caraïbische gebied. De “sauce chien” maakt van de gegrilde kreeft een typische kreeft van Guadeloupe en omstreken. Smullen doe je gegarandeerd.

Marie france latour 458412 unsplash

Where to stay?

Club Med hotel La Carvalle is een ideale verblijfsplaats voor wie Guadeloupe een eerste keer wil verkennen. Het is zowel voor gezinnen als koppels, voor relaxte zonnekloppers als sportievelingen een allround heel fijn hotel.

Clubmed1

Verken Guadeloupe

Meer weten? Je Travel Expert kan je helpen met het uitstippelen van jouw perfecte vakantie. Neem geheel vrijblijvend contact op met jouw dichtstbijzijnde Travel Expert.