Ooit geweten dat er in Frankrijk vulkanen bestaan? Je vindt ze op zo’n 10000 km van Parijs op île de la Réunion, een Frans overzees departement. Het is een eiland dat door vulkanische activiteit naar boven werd gestuwd uit de zee. De twee vulkanen Piton de Neige en Piton de Fournaise zijn nog steeds het boegbeeld van dit eiland. Ga jij er binnenkort ook heen?

Op Réunion vind je tropisch woud, lavavelden, hoge bergtoppen maar ook paradijselijke stranden. Toch komen de meeste toeristen hier niet echt voor het strand, maar wel voor de bergen en een actieve vakantie.

Hikers paradise

Op Réunion zijn de voorzieningen voor wandelaars en hikers enorm. Je vindt er zo’n 900km aan gemarkeerde wandelpaden, zowel voor beginners als voor de meer ervaren hiker. Je wandelt doorheen de prachtige natuur en belandt in heel gevarieerde gebieden van het eiland: van dichtbegroeid regenwoud in het oosten, naar savanne of suikerrietvelden in het westen, over de vulkanische maanlandschappen die het eiland zo kenmerken, tot de rustige vlakke kustlijn.

De ultieme hike van deze reis is de beklimming van de Piton de Neige, met z’n 3069m de hoogste berg van het eiland. 2 miljoen jaar geleden was deze vulkaan mee verantwoordelijk voor het ontstaan van het eiland, ondertussen is ze al zo’n 20000 jaar inactief.

La reunion piton de neige travel experts

Adembenemende landschappen

Reunion is één en al natuur, dat is ondertussen al duidelijk. De vele magnifieke landschappen en uitzichten zorgen ongetwijfeld voor waanzinnige vakantiefoto’s. Eén van de meest spectaculaire viewpoints van het eiland is in het noorden gelegen op ‘le Maido’.

Voor de minder ervaren wandelaars (of voor zij die even wat kalmer aan willen doen) is dit een ideale bestemming want je kan er heen rijden per auto. Hier vind je het meest adembenemende uitzicht van het eiland zonder een stevige beklimming in de benen te hebben of in een helikopter te moeten stappen. Sla deze uitstap echt niet over!

La reunion maido travel experts

Watervallen

Door de vele hoge bergtoppen, vind je op Réunion ook mooie watervallen. Alsof het paradijselijke plaatje nog niet volmaakt was… Bassin des Aigrettes, cascade de Grand Galet en cascade du Chaudron, zijn slechts enkele van de meest bekende.

Avontuurlijke activiteiten

Naast wandelen en hiken, kan je op Réunion ook tal van andere avontuurlijke activiteiten beleven. Wat dacht je van een helikoptertocht over de prachtige groene vallei? Liever in stilte genieten van het uitzicht? Op verschillende plaatsen kan je ook aan paragliding doen. Samen met je instructeur zweef je boven de kustlijn en kan je de koraalriffen van bovenaf bewonderen. Of misschien wil je wel aan canyoning doen? Langs de vele waterpartijen op het eiland vind je canyoning-parcours voor elk type avonturier.

Zon, zee, strand: Saint-Gilles-les-Bains

Saint-Gilles-les-Bains is één van de meest bekende badplaatsen van Réunion. Het ligt aan de westkust van het eiland. Je vindt er een zandstrand, wat niet evident is op Réunion: de meeste stranden bestaan er uit vulkanische ondergrond.

St Gilles les Bains strand

Saint-Gilles-les-Bains heeft ook vele boetiekjes, restaurants en bars. Langs de aangename strandboulevard kan je een avondwandeling maken tot aan de plezierjachthaven. Ook een wandeling door de tuin van Eden is de moeite waard. Deze Engelse tuin van 2,5 hectares groot, met wel 700 tropische plantensoorten.

Nog even helemaal wegdromen…

Filmmaker en fotograaf Robin Visser reisde naar dit bijzonder eiland en schoot er spectaculaire dronebeelden. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, trekt deze videomontage je zeker over de streep…

La Réunion from Robin Visser on Vimeo. Camera & Edit: Robin Visser - www.robinvisser.com Music: Audio Dope - Pai Mei - www.audiodope.solar

Zin gekregen in een avontuurlijke reis naar la Réunion?

Jouw dichtstbijzijnde Travel Expert kan je zeker helpen om een fantastische reis in elkaar te steken. Klik op de link en neem geheel vrijblijvend contact op.