In Chicago beleef je de seizoenen nog zoals het hoort: stevig koud in de winter en lekker warm in de zomer. Als je de stad bezoekt tijdens de zomermaanden geniet je maximaal van wat Chicago te bieden heeft: een gigantische brok culturele activiteiten (die bovendien vaak gratis zijn), tal van gastronomische toprestaurants maar ook een hoop mogelijkheden om even afkoeling te zoeken…

Een frisse duik in het meer ...

Lake Michigan is twee keer zo groot als België, dus deze immense plas water voelt eerder aan als een binnenzee dan als een meer. De ‘kustlijn’ van Chicago is zo’n 45 kilometer lang en telt 24 officiële stranden. De bekendste zijn North Avenue Beach, Oak Street Beach en Montrose Beach. Meer ‘off the beaten path’ zijn Hollywood Beach en Berger Park met zijn Waterfront Café waar je tijdens de zomer niet alleen van een gezellige sfeer geniet maar waar regelmatig ook optredens worden georganiseerd. Wie graag actief is op of langs het water kan er deelnemen aan tal van water- en strandsporten.

Afkoeling zoeken in Chicago 09

Kuieren langs de Chicago River

In 2012 werd beslist om de riverwalk in Chicago te vernieuwen en meteen ook een flink stuk uit te breiden. Het resultaat is ronduit indrukwekkend en nodigt uit om te gaan kuieren langs het water, gewoonweg te genieten van de omgeving, je te laten verleiden door het geweldig aanbod aan cafés en restaurants of zelfs een kajak te huren en en het water op te gaan.

Afkoeling zoeken in Chicago 12
Bron © Payton Chung

Chicago op de fiets

In 2016 werd Chicago overigens door Bicycling Magazine uitgeroepen tot meest fietsvriendelijke stad van de VS. En daar zitten de blauwe Divvy bikes zeker voor iets tussen. Deze deelfietsen duiken in alle wijken van de stad op en zijn een geweldige en goedkope manier om de stad te verkennen. Een Explorer Pass kost 15USD en geeft je 24 uren recht op je eigen Divvy fiets. Het voordeel is dat je de fiets tot drie uur lang kan gebruiken zonder hem opnieuw te moeten ‘parkeren’ in één van de vele Divvy stations.

Afkoeling zoeken in Chicago 01

Als de stad per fiets verkennen helemaal jouw ding is kunnen we de fietstochten van Chica-GO aanraden. Deze begeleide tochten met Nederlands- en/of Franstalige gids(en) gaan elke maandagvoormiddag door. Een unieke manier om de stad te leren kennen, vraag er zeker naar bij jouw Travel-Expert.

Park Life

Chicago telt ongeveer 600 parken. Het bekendste park is Millennium Park. Het doet ook dienst als het grootste groene dak van de wereld, aangezien het in 2004 werd aangelegd bovenop een treinstation en parkeergarage. In de zomer vinden hier tot wel 600 – veelal gratis – evenementen plaats. De publieksfavorieten zijn het bluesfestival, jazzfestival en Stars of Lyric Opera. Een bezoek aan het Millenium Park is uiteraard niet compleet zonder foto-moment aan of onder the Bean.

Afkoeling zoeken in Chicago 06

Iets zuidelijker van het Millenium Park ligt Grant Park waar in de zomer tienduizenden mensen komen genieten van de crème de la crème uit de pop- en rockmuziek tijdens het Lollapalooza festival, maar waar je ook van een schouwspel geniet aan de Buckingham Fountain, bekend van de openingsgeneriek van Married with Children.

Afkoeling zoeken in Chicago 08

Tenslotte kunnen we een stop in Lincoln Park ook aanraden – zeker als je op pad bent met kinderen. In Lincoln Park bevinden zich namelijk een dierentuin en kinderboerderij die volledig gratis te bezoeken zijn.

Een paradijs voor de foodie

Chicago moet al lang niet meer onderdoen voor New York, San Francisco of L.A. als het op gastronomie aankomt. Dat werd nog maar eens bevestigd toen het toonaangevende magazine ‘Bon Appétit’ Chicago vorig jaar uitriep tot culinaire hoofdstad van de States. De hipste buurt vol leuke plekjes waar je heerlijk uit eten kan gaan, is zonder twijfel de West Loop. Stop er bij zwoel zomerweer zeker eens bij Cone Gourmet Ice Cream voor de meest spectaculaire en overheerlijke ijsjes.

Chicago Cone Gourmet Ice Cream
Bron © Instagram

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Leentje De Leeuw van Chica-go tours, lid van het gidsencollectief Via Americana.

Boek jij binnenkort een retourtje richting the "City by the Lake"?

Contacteer jouw Travel Expert voor meer informatie!