Bangkok is een stad die vaak als stop-over dient op een reis richting het oosten. Het staat daardoor bekend als de poort naar Zuid-Oost Azië, maar de hoofdstad van Thailand is ook een bruisend centrum waar je dagen in kan ronddwalen zonder twee keer hetzelfde gezien te hebben. In een verblijf van 5 dagen en 4 nachten kan je perfect de hoogtepunten zien en die aanvullen met heel wat leuke extra’s. Ben je nog op zoek naar de beste logies, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste activiteiten? Zoek niet verder, wij zetten ze allemaal op een rijtje voor jou in dit overzicht…

What to do

Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis in Bangkok is een ommuurd gebouwencomplex dat van de 18e tot 20e eeuw dienstdeed als koninklijke residentie. Koning Rama I, de eerste koning van de Chakri-dynastie, startte de bouw van het paleis in 1782, wat het begin markeert van de Rattanakosin-periode in de geschiedenis van Thailand. Als je in Bangkok bent moet je dit paleis gezien hebben. Als je de tijd hebt, plan je bezoek dan zeker met een gids. Zo kom je te weten waar alle symboliek die je hier terug vindt voor staat. Je neemt een duik in de geschiedenis van de Thaise dynastie.

Thailand grand palace

Wat Po – De tempel van de grote liggende Boeddha

De tempel van de liggende Boeddha, is een boeddhistische tempel. De tempel is ontstaan door een restauratie aan de Wat Phodharam in 1788 die op dezelfde locatie stond. Wat Pho is met z’n 80.000 vierkante meter de grootste en oudste wat in Bangkok en biedt onderdak aan meer dan duizend Boeddha-beeltenissen. Hier vind je de grootste enkelvoudige Boeddha-beeltenis: de liggende boeddha is zesenveertig meter lang en vijftien meter hoog. Het is voor veel bezoekers een zeer indrukwekkende verschijning. Een klassieker op het lijstje aan toeristische attracties, maar toch wel een must als je Bangkok bezoekt.

Thailand3

Fort Phra Sumen

Historisch Bangkok was vroeger een eiland te midden de Chao Praya rivier. De hele stad had toen dus stadswallen. Een klein deel hiervan werd gerestaureerd, dit is Fort Phra Sumen. Veel toeristen slaan deze stop over, maar het is het bezoeken zeker waard.

Shoppen (met korting!)

In de wijken Sukhumvit en Sathorn vind je enorm veel shopping centra. Enkele centra (zoals Siam Paragon) staan erom bekend om ook de westerse luxemerken aan te bieden die wij kennen. Het voordeel? Hier betaal je dezelfde prijs als in Europa, maar je krijgt 7 percent BTW terug.

Verder zijn er ook veel shopping centra die kledij aanbieden van lokale ontwerpers: het zijn unieke stukken aan mooie prijzen. Siam Centre of Terminal 21 zijn onze aanraders.

Avondmarkten

Als je nog niet uitgeshopt zou zijn, ga dan ’s avonds nog naar de avondmarkt. Sla die van Silom en Sukhumvit waar alleen maar toeristen lopen over, en ga onmiddellijk naar de Rot Fai Market (train market) in Rachada. Hier vind je heel veel souvenirs en eetstalletjes. Je drinkt goedkope lekkere cocktails aan de VW busjes die hier dienst doen als barretjes. Super plezant!

Thailand avondmarkt

Bangkok per fiets

Wie Bangkok eens op een heel andere manier wil leren kennen, kan dat per fiets doen. Je gaat met een klein groepje mede-reizigers en twee Thaise gidsen op pad. Je fietst door nauwe steegjes waarbij je letterlijk de woonkamers van de mensen kan binnenkijken. Onderweg word je door de locals zeker en vast hartelijk begroet. Je bezoekt op deze tocht onder meer Chinatown, een typische Chinese tempel, de Klongs (kanalen in Bangkok waar men in paalwoningen woont, een volkse buurt), een authentieke Thaise tempel en Bang Krachao. Een aanrader voor elk niveau fietser, ervaren of niet.

Where to eat

In stijl cocktails drinken met zicht op een adembenemende skyline, dat moet je gewoon eens gedaan hebben als je Bangkok bezoekt. Neem de lift naar de bovenste verdieping van het Lebua hotel en sluit je drukke dag af met een verfrissing in hun Sky Bar. Een andere speciale bar is de Speakeasy op de 25e verdieping van Hotel Muse. Hier serveren ze klassieke cocktails, terwijl je op de achtergrond rustige jazz muziek hoort. Alles helemaal in de stijl van de jaren 20. Probeer hier om 18u al aan te schuiven, net wanneer de bar opent, zo geniet je nog van de zonsondergang.

Het lekkerste Thaise eten vind je gewoon op straat aan de stalletjes. Het is echter niet evident om hier op het vlak van hygiëne de juiste uit te pikken. Een fijn alternatief zijn de food courts die in heel wat shopping centra te vinden zijn. Het zijn verdiepingen vol met eetstalletjes. Het is hygiënischer (en dankzij de airco ook frisser) dan op straat, even spotgoedkoop en even autentiek. De meeste klanten zijn studenten en bedienden die in de nabijgelegen kantoren werken. Het systeem is zeer simpel. Je laadt een bepaald bedrag op op een kaart en gaat dan bestellen aan de verschillende stalletjes. Het niet besteed bedrag krijg je terug. Je kan er zowel van de Thaise als Westerse keuken genieten en voor zo’n 2 à 3 euro heb je heel lekker gegeten.

Thailandfood

Where to stay - De vier leukste buurten om te logeren

Sathorn (Silom) is een levendige wijk met veel restaurantjes en winkels, maar ook het ongekende en zeer rustgevende Lumphini Park bevindt zich hier. Het wordt ook wel de long van de stad genoemd: een ideale plek om te wandelen, joggen en te genieten van het meer en de natuur. Een Thaïse kleine versie van Central Park. Een ideale buurt voor reizigers die ’s avonds graag nog een stapje zetten buiten het hotel. Zowel Hotel Amara, als hotel Metropolitan en hotel Tower Club Lebua kunnen we in deze buurt aanraden.

Bankok Noi is dan weer een authentieke wijk. Hier vind je hotel Theatre Residence. Vlak om de hoek bij het hotel vind je een leuk (niet-toeristisch) marktje. Het is zeer centraal gelegen, maar toch rustig. Je kan van hieruit makkelijk te voet tot aan de rivier Menam of Wat Arun gaan.

Chinatown is een levendige wijk met veel marktjes en Chinese tempels. Hier vind je de Shanghai Mansion.

In Sukhumvit tenslotte, logeer je in de expat wijk van Bangkok. Je vindt hier heel wat goede restaurants. Ideaal dus voor reizigers die ’s avonds nog lekker uit eten willen gaan vlakbij hun hotel. Onze tip: kies in deze buurt voor Hotel Ma du zi.

Thailand logeren in Bangkok tips

Op citytrip in Bangkok

Begint het bij jou ook al te kriebelen om een citytrip te doen in Bangkok? Contacteer geheel vrijblijvend je Travel Expert. Hij/zij weet je nog meer info mee te geven over de allerleukste buurten, restaurants en hotels. Samen met partner TransAsia werken zij een voorstel op maat voor je uit.