Thailand staat bij jou misschien bekend als backpackerswalhalla, maar Thailand is veel meer dan dat. Zoek je luxe en tophotels, maar ook prachtige natuur, een bruisend nachtleven en authentieke cultuur? Dan kan je in Thailand je hart ophalen…

Lokale cultuur

Op vakantie wil je toch altijd – in meer of mindere mate – wat van de lokale cultuur meepikken. In Thailand is dat heel eenvoudig: de bevolking is ontzettend gastvrij en ze geven je heel graag hun tips om hun land te ontdekken. Ook zijn er tal van bijzondere hotels waar je je kan onderdompelen in het Thaise leven. Denk aan een hotel midden in een rijstveld, een hotel gebouwd in de Thaise architecturale stijl van de dertiende eeuw of een hotel midden op het water bij de Ping-rivier.

Romantiek ten top

Het is geen toeval dat veel Hollywood-sterren Thailand kiezen als bestemming voor een reis met hun geliefde. Ook voor bruiloften en huwelijksreizen is het een zeer populaire plek, want je vindt er heel veel dromerige stranden. Heel wat hotels en resorts bieden de mogelijkheid om te dineren bij kaarslicht op het strand – romantiek ten top! Ben je iets meer avontuurlijk aangelegd, dan kan je het luxeresort misschien ruilen voor een glamping-uitstap. Het luxe tentenkamp Golden Triangle in de provincie Chiang Rai is een échte aanrader. Slapen in de jungle onder de sterren, sowieso once in a lifetime…

Jetset in thailand romantische plekken

Fancy food

De Thaise keuken is fantastisch. Pad thai, kokossoep en curry’s – waar kan je die beter proeven dan in het land van herkomst? Wil je je eens op een unieke manier laten verrassen door de Thaise keuken, ga dan eens op dinner cruise. Terwijl je relaxed op een boot zit, krijg je het lekkerste eten geserveerd terwijl je voorbij tempels, monumenten en paleizen glijdt…

Ook foodies die houden van “fine dining”, komen in Thailand helemaal aan hun trekken. In Thailand zijn er 27 restaurants met één of meer michelinsterren – 26 daarvan bevinden zich in Bangkok.

Ga na je culinaire uitstap nog genieten van een cocktail met zicht op de skyline van Bangkok in één van de vele rooftopbars.

Thailand food

Shopping trips

Een beetje “retailtherapy” op vakantie moet kunnen. In Bangkok zijn er heel wat weekendmarkten – met Chatuchak als grootste – waar je op kan gaan snuisteren naar souvenirs. Ook de grotere warenhuizen zijn leuk: internationale merken wisselen af met plaatselijke designers waarbij je sowieso unieke items kan scoren. Icon Siam, Siam Paragon, Central World, Central Embassy, The Emporium en Terminal 21 zijn de bekendste.

Wellness

Heel wat wellness- en spa-liefhebbers zijn niet weg te slaan uit Thailand. Uiteraard vind je in de meeste luxehotels wel een spa-gedeelte, maar uniek aan Thailand is de mogelijkheid om ook “buitenshuis” te genieten van heel wat wellnessmogelijkheden. Denk aan een yogaklas op een (privé)strand of leren mediteren in een boedhistische tempel.

Jetset thailand yoga

Nog meer Thailand

Wil je je nog meer lezen over Thailand, neem dan een kijkje op onze overzichtelijke wereldkaart waar je per regio meer reisinspiratie kan vinden, of klik hier.

Keuzestress?

Dat je maar moeilijk een keuze kunt maken uit al dit moois begrijpen we heel goed. De beste tip die we dan ook kunnen geven is om ruim de tijd in te plannen voor je Thailaind reis zodat je meerdere regio’s kunt leren kennen. Je Travel Expert kan je hier zeker bij helpen…