Tokyo, de op één na grootste metropool op aarde, is een bestemming die enorm in de lift zit. Je vindt er een aaneenschakeling van talloze zeer gevarieerde wijken. Dat maakt een bezoek aan deze stad al een ontdekkingsreis op zich. Van het bruisende Shibuya tot het rustige, serene Yoyogi Park, Tokyo is een stad van extremen…

What to do?

Tokyo ten top in Shibuya

Laten we maar onmiddellijk met de deur in huis vallen: Tokyo is niet weggelegd voor iemand die niet houdt van wat drukte. De eerste stop op deze trip is dan ook zonder twijfel de meest drukke plek waar je ooit geweest bent. Het iconische Shibuya kruispunt is een must-visit voor elke persoon die Tokyo bezoekt. De beelden hieronder spreken voor zich... De drukste oversteekplaats ter wereld ligt temidden de wijk Shibuya, die vooral bekend staat als shopping-walhalla. Bekende modeketens, maar ook veel kleine boetieks vullen het straatbeeld.

Nerd-alert in Akihabara

Akihabara is een must voor reizigers met een klein nerdy kantje. In deze wijk vind je werkelijk alles wat je maar kan bedenken op het vlak van gaming, gadgets en elektronica. Ook shops met de typische Japanse manga en anime (stripboeken en animatiefilms) vind je hier op elke straathoek.

Citytrip Tokyo Tokio must visits 02

Een duik in de geschiedenis in Asakusa

De wijk Asakusa groeide in de loop der geschiedenis uit tot de tempelstad voor de Senso-ji-tempel. Deze wijk ligt langs de westelijke oever van de rivier Sumida-Gawa en is op heden nog steeds een levendige wijk die prachtige historische elementen uit Japans rijke culturele geschiedenis huisvest. De Senso-ji tempel zelf is de oudste - en bekendste - tempel van Tokyo en stamt al uit de 7e eeuw. Een toeristische trekpleister, maar zó mooi om te zien!

Citytrip Tokyo Tokio must visits 03

Naast deze bekende Senso-ji-tempel, zijn het het keizerlijk paleis en de Meiji Shrine ook zeker een bezoek waard. Naast het paleis en de schrijn zelf, zijn ook het omliggende park met schitterende Japanse tuinen enorm indrukwekkend.

Ontspannen in Yoyogi Park

Yoyogi Park is een openbaar park gelegen vlakbij het Harajuku district in Shibuya. Het park is gigantisch groot en wordt door een wandelpad in twee delen opgesplits. Door z'n omvang omvat het park verschillende kleinere deeltjes met elk hun eigen atmosfeer en hun eigen type bezoeker. Zo zal je in bepaalde delen voornamelijk families met kinderen aantreffen, die zoeken de rust op, terwijl je in andere delen dan weer een bijzonder evenement, straatartiesten of uniek live-entertainment zal tegenkomen. Zorg er alvast voor dat de batterijen van je camara zijn opgeladen, want hier kan je je ogen de kost geven.

Yoyogi Park Tokio

Uiteraard valt er in deze mega-metropool nog veel meer te beleven. Jouw Travel-Expert schotelt je vast en zeker een uitgebreid programma op maat voor.

What to eat?

Japans eten is fantastisch, maar de ervaring van uit eten gaan op zich is minstens even bijzonder. Drie klassiekers die zeker niet op je menu mogen ontbreken:

Robata (Japanese Grill)

Bij een typische robata neem je plaats rondom enkele mannen die in het midden van je tafel op een grill al het vlees en de groenten bereiden. Alle ingrediënten op het menu bevinden zich op het midden van de tafel en je wijst gewoonweg aan wat je door de chef wil laten bereiden. Omdat de tafel met het aanrecht zo groot is, wordt je gerecht met een gigantische houten spatel tot bij jou gebracht.

Japan tokyo must eat robata

Ramen

Een absolute klassieker in de Japanse keuken, en misschien - naast sushi dan - wel het meest bekende Japanse gerecht. Er zijn enorm veel plaatsen om ramen te gaan proeven in Tokyo, maar de meeste keuze krijg je op "Ramen Street', vlakbij Tokyo Station. Elke Ramen-bar geeft z'n eigen twist aan de klassiekers, aan jou om te gaan ontdekken waar men de allerlekkerste serveert.

Yakitori

Yakitori is het grillen van vlees en groenten op stokken, vergelijkbaar met een grill die je bij de Robata treft. Yakitori is ook een favoriet onder de inwoners van Tokyo omdat het snel klaar is en goed samen gaat met het drinken van bier. Beschouw het een beetje als het plaatselijke fast food. De bekendste regio om Yakitori te gaan proeven in Tokyo is "Memory Lane" vlakbij het treinstation van Shinjuki.

Where to stay?

De fantastische ligging alleen al: recht tegenover het Imperial Palace en het Hibiya Park, temidden het Marunouchi district en op wandelafstand van shopping walhalla Ginza, maken van The Peninsula Tokyo één van onze grootste aanraders voor een verblijf in Tokyo. Naast z’n vlotte bereikbaarheid, biedt The Peninsula een adembenemend uitzicht, een groot aanbod aan wellness- maar ook andere faciliteiten en een heerlijk restaurant.

Zin in een Japans avontuur?

Of een ander Aziatisch tripje? Neem dan contact op met een Travel Expert in uw buurt.