Een rijk verleden, dramatische kliflandschappen, turquoise water en een groot Unesco openluchtmuseum. Niet verrassend dat Hollywood vaak teruggrijpt naar Malta voor het maken van zijn films. Door de Maltese geschiedenis van ridders en piraten hebben de Maltese eilanden een ongekende culturele rijkdom aan prachtige architectuur. Een decor waar verschillende regisseurs met veel plezier gebruik van maakten. Wij pikten er een aantal voor je uit…

Game of Thrones

Verschillende scènes uit het eerste seizoen van de Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones werden op de Maltese eilanden gefilmd. Zo werd de onthoofding van Ned Stark vastgelegd aan Fort Manoel op het eiland Gzira. De Poort van Mdina kan je in verschillende aflevering spotten en het St. Dominic Klooster, dat wat meer afgelegen ligt maar de omweg waard is, passeerde ook de revue.

Troy

Een van de grootste producties die op Malta plaatsvond, is ongetwijfeld Troy met Brad Pitt in de hoofdrol. De indrukwekkend Troyaanse kust is gewoon de kust van Malta. Verder speelt de scène waarin Achilles praat tegen zijn moeder zich af aan het Blue Lagoon op Comino, een prachtige, azuurblauwe baai waar vooral gesnorkeld wordt.

Malta baai

The Count of Monte Cristo

Het verhaal van The Count of Monte Cristo speelt zich af in Marseille, Parijs en Rome maar is deels gefilmd in Malta. Zo is de haven van Marseille eigenlijk de Grand Harbour. Dit is een natuurlijke haven die in de Romeinse tijd als handelshaven gebruikt werd. Wie goed kijkt herkent de typisch Maltese vissershuisjes en balkonnetjes.

Malta is hollywood

& Nog veel meer

Verder werden ook scènes uit Murder on the Orient Express, Asterix & Obelix, The Da Vinci Code, Midnight Express en Gladiator opgenomen op Malta.

Weetje: in 1980 werd zelfs een heel dorp gebouwd in Malta enkel en alleen voor de film ‘Popeye’ met Robin Williams in de hoofdrol. ‘Popeye Village’ kan je vandaag nog steeds gaan bezoeken als een soort open lucht museum gevuld met familie-entertainment.

Je kan zelf op zoek gaan naar deze filmlocaties, ofwel kan je mee op een georganiseerde tour. Verschillende agentschappen organiseren dit.

Leuke dingen om te doen in Malta

Zin gekregen om zelf te gaan verdwalen op deze authentieke filmset?

Je Travel Expert kan je hier zeker bij helpen. Contacteer hem/haar voor een vrijblijvend voorstel.