Travel Expert Evelyne heeft al heel wat fijne plekken leren kennen in de wereld. Vandaag neemt ze je jullie mee op een roadtrip die ze 15 jaar geleden maakte: ééntje in Zuid-Bolivië

TE Evelyneaanhetwoord

"Mensen vragen me wel eens “Wat is de mooiste bestemming die je gezien hebt?”. Hmmm, die vraag kan ik echt niet beantwoorden met maar één plaats. Door mijn passie voor reizen en mijn job heb ik het geluk gehad om heel wat prachtige plaatsen te bezoeken en te ontdekken.

Natuurlijk heb ik wel mijn favorieten. Er zijn zeker reizen die me méér bijgebleven zijn dan andere. Dat heeft met de bestemming te maken, maar ook met de sfeer en de beleving tijdens de reis en de mensen die ik er toen heb ontmoet."

"Bolivië is zo’n bestemming. Alhoewel het een dikke 15 jaar geleden is - ik reisde toen nog met mijn rugzak rond - zal ik die reis nooit vergeten. Samen met mijn broer Piet reisden we toen 4 weken van Noord- tot Zuid-Chili, van de magische Atacama-woestijn tot het even magische Patagonië. Vanuit het Noordchileense dorp San Pedro de Atacama maakten we een vierdaagse ‘adventure trip’ door het zuiden van Bolivië. Het waren vier dagen doorheen waanzinnig mooie, surrealistische landschappen. Zo van die landschappen waarbij je af en toe in je arm moet knijpen om te beseffen dat je niet aan het dromen bent. Alhoewel we toen in het leuke gezelschap van een Brits en een Brits-Oostenrijks koppel reisden en we samen veel plezier hadden, waren er vaak momenten waarop niemand iets zei…. Kippenvelmomenten omdat we verbaasd waren door de grootsheid en de pracht van de natuur. We passeerden prachtige gekleurde meren met flamingo’s, Laguna Verde en Laguna Colorada. Onderweg stopten we om te relaxen in warmwaterbronnen, sliepen we in een ‘ghost town’… echt onvergetelijk!"

Blank ref
© Crillon Tours

"En dan kwamen we aan het grootste zoutmeer ter wereld op zo’n 3.650m hoogte met een oppervlakte van zon 10.582 km2… de Salar de Uyuni, een onmetelijke witte vlakte, zover het oog reikt. De tocht per 4x4 over het zoutmeer is onwezenlijk. Soms lijkt het alsof je door een landschap van sneeuw en ijs rijdt, soms is het precies of er water ligt. Een fata morgana. Fotoliefhebbers kunnen zich hier naar hartelust uitleven. Onderweg stop je bij het eiland Incawasi of Jirira waar gigantische cactussen groeien."

"Het zuiden met de prachtige gekleurde meren en de Salar de Uyuni is een must als je naar Bolivië reist. Je kan er het hele jaar door naartoe. Er zijn wel grote verschillen in het droog- en het regenseizoen. Van mei tem oktober-november is het droogseizoen dus qua weer is dit de beste periode. Wil je de prachtige reflecterende spiegeleffecten op de salar zien, dan reis je best in de regenperiode van december tem april met maart en april vaak als de beste maanden."

"Je kan er logeren in een zouthotel of nog luxueuzer, in een deluxe airstream camper. Temidden de immense zoutvlakte geniet je van de intense stilte, de onwezenlijke landschappen en de miljoenen-sterrenhemel. Terwijl je van je aperitief geniet, maakt je privé-kok het diner klaar. Wauw, dit moment vergeet je nooit meer! Naast een tocht per jeep kan je ook fietsen op de salar."

Blank ref
© Crillon Tours / © Michael Poliza

"De beelden spreken voor zich. Dit is een top bestemming voor wie houdt van avontuur, overweldigende desolate natuur. Een unieke en onvergetelijke ervaring!"

Meer weten?

Ben je helemaal gaan watertanden bij het lezen van deze blog en wil je daarom het liefst zo snel mogelijk informeren of Bolivië iets voor jou is? Evelyne kan je er alles over vertellen. Contacteer haar via onderstaande knop en ga vrijblijvend eens langs bij haar...