Thailand behoort momenteel tot de top 10 van meest bezochte landen ter wereld. Zo’n 35 miljoen reizigers per jaar bezoeken deze bestemming. Met ruim 100.000 Belgen tussen die 35 miljoen, is Thailand uitgegroeid tot de n°1 Aziatische bestemmingen voor Belgen. Thailand is super gevarieerd, daarom blijft het ook voor bezoekers die er al eerder waren een fantastisch land waar je nieuwe schatten kan blijven ontdekken.

Onbekend is onbemind. Vandaag zetten we graag 3 provincies in de kijker die bij heel wat reizigers (nog) niet op de bucketlist staan. Ideaal voor wie Thailand voor een tweede keer bezoekt.

Nan

De provincie Nan ligt in het noorden van Thailand. De gelijknamige hoofdstad bevindt zich op 4,5u rijden van Chiang Mai. Je kan ook een 1uur durende vlucht nemen vanaf Bangkok.

Nan City

In het stadscentrum van Nan is elke toeristische attractie op loopafstand. Vooral de tempels zijn het bezoeken waard. Wat Phumin is de belangrijkste, beroemd om zijn levendige 19e Eeuwse muurschilderingen en prachtige architectuur. Verschillende tempels hebben een gouden “Chedi” die de relikwieën van Boeddha verbergt. Sommigen bevinden zich op heuveltoppen waar je de meest adembenemende uitzichten over de stad krijgt.

Aan de oevers van de Nan-rivier zijn heel wat bars en restaurants, maar ook kunstgalerijen. Voor verschillende Azië-liefhebbers niet de meest voor de hand liggende culturele activiteit, maar zeker niet de minste. Het stadcentrum van Nan verandert tijdens de weekendnachten in een levendige avondmarkt. Probeer deze tijdens je verblijf zeker eens mee te pikken!

New shades of thailand 2

Buiten de stad

Buiten het stadcentrum valt er ook genoeg te beleven. Bezoek één van de oude zoutmijnen, zet je tent op boven op een bergtop of verblijf temidden de rijstvelden. Afhankelijk van het seizoen geniet je van een fantastisch uitzicht op de groene of goudkleurige vlakte die zich tot aan de horizon uitstrekt. Opgelet, dit kan enkel van juni tot december! Ga je buiten deze periode, dan zijn de rijstvlaktes leeg gemaaid en/of niet in bloei.

Rijstvelden

Loei

Een tweede verborgen parel van Thailand ligt in het noordoosten. Ook de provincie Loei heeft een gelijknamige provinciehoofdstad. Loei (stad) bereik je in 2,5 uur rijden van Udon Thani of 4,5 uur rijden van Sukhothai of wederom in een 1 uur durende vlucht van Bangkok.

In de wijk Chiang Khan vind je langs de oevers van de Mekong rivier nog heel wat traditionele houten huizen met een traditionele gevel. Deze wijk is overdag een charmant dorp in de stad, terwijl het ’s avonds transformeert tot één levendige avondmarkt. Wie in deze wijk verblijft en zich heel vroeg bij zonsopgang uit z’n bed weet te hijsen, kan bovendien een bijzonder tafereel meemaken. De lokale bevolking offert er dagelijks ‘sticky rice’, snacks of bloemen aan zo’n honderd monniken. Tussen zes en acht wandelen de monniken in een lange processie door de hoofdstraat van Chiang Khan. Tijdens hun processie halen ze de offers van de locals op, om ze later bij de tempel af te zetten.

New shades of thailand

Wie er een echt lange dag van weet te maken, kan in de namiddag een boot huren om de vissers te gaan observeren en bij het vallen van de avond een magische zonsondergang mee te pikken van op het water.

Andere leuke activiteiten in Loei zijn het bezoeken van Homestay in Phu Reau om meer te weten te komen over de biologische rijstteelt en het leven op een Thaise boerderij of het bezoeken van het Phu Luang heiligdom waar in de zomer honderden prachtige bloemensoorten bloeien.

Trang

De laatste in het rijtje is Trang. Deze provincie bevindt zich in het zuiden aan de Andaman Zee. Hier reis je ook heen met een 1 uur durende vlucht vanuit Bangkok.

Trang is vooral bekend vanwege z’n eilanden. We nemen je graag mee langs de allermooiste…

Koh Muk is alles wat je van een paradijselijk eiland verwacht: helder en lekker warm water met een wit zandstrand. De Emerald Cave is een must-do wanneer je hier bent. Deze grot bereik je na een 5 à 10 minuten zwemmen in absolute duisternis. Je komt terecht in een geheime lagune die omringd wordt door hoge bergkliffen. Hier kaatst de gloed van de zon terug in het zeewater tegen de wanden van de grot met een prachtige smaragdgroene kleur als resultaat. Je waant jezelf werkelijk in de Avatar-film.

Iets minder avontuurlijk aangelegd, maar wel geïnteresseerd in fauna en flora? Koh Kradan is een perfecte plek voor wie wil gaan snorkelen. Koh Libong is op zijn beurt één van de enige plekken waar je nog dugongs kan spotten, een zeer zeldzaam zeezoogdier.

New shades of thialand

Zin gekregen in een (tweede keer) Thailand?

Contacteer jouw Travel Expert!