Nood aan exotische zon en zelfverwennerij in de winter? Of op zoek naar een perfecte stopover naar Aziatische droombestemmingen? Met de vele rechtstreekse vluchten vanuit Brussel zijn Dubai en Abu Dhabi ideaal. Hier alvast een handgekozen selectie van verbluffende resorts.

Dubai: de place to be and to be seen

Dubai spreekt tot de verbeelding. In enkele decennia zijn de traditionele bedoeïenen- en islamcultuur er verrassend samengesmolten met de westerse levensstijl. De magische woestijn, de levendige soeks en de galmende minaretten staan in fel contrast met de hypermoderne luxeresorts en shoppingcentra. Telkens weer slaagt deze stad van superlatieven erin het ondenkbare te realiseren. Net wanneer je dacht dat het niet meer gekker kon.

One & only Royal Mirage

Vaak geciteerd als het elegantste beachresort van Dubai. Heel exclusief, een schitterende ligging, langs een kilometer lang privéstrand en genesteld in weelderige fonteintuinen. Uitgebreide sportfaciliteiten, culinaire belevenissen en een aantrekkelijk wellnessaanbod maken het plaatje compleet.

Oneandonly royal mirage dubai
© One and Only Mirage Dubai

Abu dhabi: de nieuwe ster der emiraten

Moderniteit en traditie gaan er hand in hand. Het grootste van de zeven Arabische Emiraten ziet het ook groots, met onder andere de nakende opening van het Guggenheim Abu Dhabi en het recent geopende Louvre Abu Dhabi. Ook indrukwekkend zijn de Sjeik Zayed-moskee, het Valkenhospitaal, de soeks, de 8 km lange Corniche wandeldijk, Ferrari World, Yas Waterworld ... Maar de échte oriëntaalse magie vind je op woestijnsafari richting Al Ain of in de immense Liwa-oase met zijn majestueuze duinen van wel 300 m hoog.

Emirates Palace

Ooit gedroomd van een verblijf in een echt Arabisch paleis? Het Emirates Palace lost al je verwachtingen in. Dit zinnenstrelend paleishotel in traditionele stijl, omringd door een groot park, tart elke verbeelding. Een subliem adres voor een onvergetelijke belevenis in de sfeer van Duizend-en-een-nacht.

Emirates Palace
© Emirates Palace

Meer informatie over de Emiraten?

Neem geheel vrijblijvend contact op met jouw Travel Expert. Hij/zij helpt je met veel plezier in je zoektocht naar de ideale vakantie