Thailand telt honderden eilanden en stranden. Sommigen heel levendig, met een druk nachtleven en beruchte uitgaansscene, anderen tellen maar één of twee hotels aan een paradijselijk strand, meer niet. Allebei heeft het wel iets. Hoe maak je dan de juiste keuze? Heel simpel: ga eilandhoppen en proef van de unieke sfeer die elk eiland te bieden heeft.

Als je dacht dat eilandhoppen alleen maar iets voor ‘beach bums’ is, dan heb je het mis. Een tien daagse islandhopping kan van heel relaxed tot heel actief gaan, zowel aan land als op zee. Benieuwd? Lees snel verder…

Khao Lak

Azuurblauw water, een wit zandstrand en smaragdgroene jungle, dat is Khao Lak. Een perfecte bestemming om te relaxen aan het strand of voor activiteiten op het water. Ga snorkelen of kies voor een tocht per kano of per bamboovlot, zo geniet je opperbest van de prachtige omgeving.

1 khao sok

De jungle van Khao Sok

Khao Sok is het oudste regenwoud van Zuidoost Azië. Een perfecte bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Al kano-varend speur je de oevers af op zoek naar gibbons en tropische vogels, je maakt een fantastische trektocht door de jungle en kan die afsluiten met een overnachting in een luxueuze safaritent op de top van de heuvel.

2 khao sok 2

Ko Yao Noi

Op 30 minuten (per speedboat) à 1 uur (gewone boot) van de luchthaven van Phuket bereik je dit mooie eiland. Het eiland telt 3500 inwoners en is nog zeer authentiek. Het binnenland bestaat uit rijstvelden en palm- en rubberplantages. De lokale bevolking leeft vooral van de visserij. Rondom het eiland liggen heel wat verlaten stranden. Het is het perfecte eiland voor mensen die van de rust willen genieten, want bars, winkels of een bruisend nachtleven is er helemaal niet. Toch hoef je je er niet te vervelen. Fietstochten op het eiland, een bezoek aan het dorp een workshop batik of een Thaise kookles behoren allemaal tot de mogelijkheden.

3 islandhopping

De kust van Krabi

Op Krabi kan je paradijselijk genieten perfect afwisselen met de nodige actie. Railey Beach met z’n torenhoge kalksteen riffen is ongelofelijk mooi. Dit moet één van de mooiste plekken in Thailand zijn om te “strandhangen’. Een stevige hike brengt je naar het hoogste uitkijkpunt van het eiland op de top van Hang Nak Mountain.

4 krabi

Ko Phi Phi

De filmliefhebbers zullen het strand van Maya Bay herkennen uit de duizend. Het is het strand en eiland waar de film The Beach werd opgenomen. Let op: van juni tem eind september wordt het strand gesloten voor toeristen in verband met het regenseizoen en behoud van natuur.

5 maya bay

Ko Lanta

Ko Lanta is een groot, nog relatief onbekend eiland met paradijselijke stranden. Je kan per kajak op excursie gaan naar Ko Ung, bekend om zijn typische schelpjes.

6 phang nga

Islandhopping door Thailand

Zin gekregen in een rondreis Thailand? Contacteer je Travel Expert. Hij/zij weet je nog meer info mee te geven en werkt een voorstel op maat voor je uit.