Heel wat toeristen reizen in 1 dag op en af naar Kanchanaburi om er enkel de bekende “bridge on the river Kwai” te bekijken. Zonde, want er is veel meer te zien en te doen in deze regio. Ideaal dus om je citytrip Bangkok met enkele dagen te verlengen.

What to do

Kanchanaburi ligt centraal in Thailand op ongeveer 130 km van Bangkok. Vergis je niet, je doet wel zo’n 2,5 à 3 uur over de verplaatsing. Kanchanaburi is gelegen in de gelijknamige provincie. Het is een gebied met prachtige natuur waar je in een mum van tijd helemaal tot rust komt.

Bridge on the River Kwai

De Birmaspoorweg uit WOII is voornamelijk bekend geworden door de film “The Bridge on the River Kwai”. Je zal hier zeker niet de enige bezoeker zijn, zoals we in de intro al aanhaalden zijn er heel wat dagjestoeristen die speciaal hiervoor naar Kanchanaburi afzakken. Toch is het zeker de moeite om hier eens halt te houden. Je kan over de spoorlijn lopen en hebt van daaruit een mooi zicht over de rivier.

Kanchan kwai

De watervallen van Erawan

De Erawan watervallen vind je op 65 kilometer van het stadje Kanchanaburi. De weg naar de watervallen is een prachtige slingerende route doorheen de jungle. De watervallen zelf bestaan uit 7 terrassen met helder turquoise water. Je kan in elk van die 7 een duik nemen – al is de ene wat moeilijker te bereiken dan de andere.

Kanchan erawan

De Hellfire Pass & Death Railway

De Hellfire Pass is een doorgang uitgehouwen uit de rotsen door Britse, Australische en Nederlandse krijgsgevangen tijdens de Tweede Wereldoorlog in erbarmelijke omstandigheden. De doorgang was een onderdeel van de bouw van de Thailand-Birma spoorlijn. Tijdens de aanleg van die spoorlijn stierven zeker 15000 krijgsgevangenen – vandaar de vreselijke bijnaam “Death Railway”.

Vandaag de dag kan je op deze plek een museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers bezoeken. Een pakkende bijzondere ervaring, want je hoort via de audioguide het verhaal van enkele overlevenden. Bezoek is gratis, maar een vrije donatie wordt gewaardeerd.

Tempels van Kanchanaburi

Ten zuiden van Kanchanaburi liggen de prachtige tempels. Wat Ban Tham en Wat Tham Sua zijn onze favorieten. Ga er heen tegen het einde van de dag, dan valt er een prachtige gouden gloed over het hele gebied. De omgeving is wederom adembenemend. Zeker de moeite om per scooter of zelf per fiets te verkennen.

De tempels van kanchanaburi

Where to stay

Het kleinschalige Floathouse River Kwai is een van de meest bijzondere drijvende hotels in Kanchanaburi en om die reden ook onze aanrader voor je verblijf hier. Het is een uniek en duurzaam concept, er heerst een charmante sfeer en het eten is er heel erg lekker. Kortom, alle ingrediënten voor een fantastisch verblijf zijn aanwezig.

Op citytrip in Bangkok

Wil je meer info over deze bestemming of ben je benieuwd wat Thailand nog meer te bieden heeft? Neem contact op met jouw Travel Expert en die helpt je vrijblijvend verder met een voorstel op maat.