In Wenen ga je terug in de tijd. De stad en zijn omgeving staan bekend om hun befaamde componisten en klassieke muziek. Maar ook op vlak van kunst ontdek je hier prachtige werken. Om nog maar te zwijgen over de adembenemend mooie barokke architectuur die de stad siert. De stad ontdekken doe je met een fiaker: een paardenkoets die je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad brengt...

Wenen: de balzaal van Europa

Wenen ligt vrij centraal in Europa en je komt hier dan ook snel terecht in een smeltkroes van culturen. De stad zelf wordt opgesplitst in verschillende delen door de rivier de Donau. Je bezoekt de stad het best op het einde van lente, want dan is er het meeste kans op zon en staan de bomen prachtig in bloei.

Qua gastronomie zal je hier vooral een traditionele keuken vinden, met typische Oostenrijkse maaltijden, zoals Schnitzel, Knödeln en een heerlijk verfrissend glaasje Almdudler.

Wenen de balzaal van europa 02

8 niet te missen bezienswaardigheden en activiteiten

1. Hofburg

De Habsburgers hebben gedurende bijna zes eeuwen geregeerd over Oostenrijk, en zij verbleven al die tijd in de schitterende burcht Hofburg. Doorheen de eeuwen is de burcht voortdurend verbouwd zodat hij absoluut niet meer lijkt op zijn oorspronkelijke staat, maar het is nog altijd een ontzettend mooi gebouw.

Wenen de balzaal van europa 01

2. Rondleiding op een Fiaker

Een Fiaker is een soort taxi, maar dan te paard. Dit is ontzettend typisch voor Wenen en je kan dan ook niet in de stad geweest zijn zonder een rondleiding te hebben gekregen op een Fiaker! Je hebt tochten van 20 minuten en van 40 minuten die je de leukste plekjes van de stad laten zien.

Wenen de balzaal van europa 05

3. Burgtheater

Zelfs niet-theaterliefhebbers zullen overweldigd worden door de prachtige uitstraling van het Burgtheater. Het Burgtheater heeft één van de grootste theaterpodia in de wereld. Maar ook voor de schilderkunst moet je het Burgtheater bezoeken, want de wereldberoemde Gustav Klimt beschilderde hier samen met zijn Ernst Klimt en Franz Matsch de twee grote trappenhuizen en de plafonds.

Wenen de balzaal van europa 07

4. Een ritje op het Wiener Riesenrad

Het allermooiste uitzicht over Wenen krijg je vanop het Wiener Riesenrad. Er zijn zelfs wagons waarin je in kan dineren voor als je eens écht romantisch wilt doen.

Wenen de balzaal van europa 08

5. Staatsopera

De Weense Staatsopera is één van de belangrijkste en grootste operahuizen ter wereld. Het gebouw in neorenaissancestijl is verwoest geweest in de Tweede Wereldoorlog, en sinds dat het heropgebouwd is, is het een symbool van de vrijheid van Oostenrijk. Elk seizoen vinden er wel 350 voorstellingen plaats van meer dan 60 verschillende opera's en balletten. De beste artiesten komen speciaal naar hier om jou een onvergetelijke avond te bezorgen, met opera van topniveau. Ook het gebouw is wederom het bewonderen waard.

Wenen de balzaal van europa 04

6. Kunsthistorisches Museum

Nog eentje voor op het lijstje van belangrijkste gebouwen ter wereld: het Kunsthistorisches Museum! Dit is één van de belangrijkste musea voor de Europese schilderkunst en het bevindt zich in een schitterend gebouwd. Je vindt er vooral werken van Titiaal, Canaletto, Pieter Breugel de Oude, Rubens, Van Dyck, Velázquez, enzovoort. Verder zijn er ook nog beeldhouwkunst en Egyptische kunst te bewonderen.

Wenen de balzaal van europa 03

7. Tiergarten Schönbrunn

Ben je verzot op dieren en je bent toevallig in Wenen, dan moet je zeker naar de Tiergarten Schönbrunn afzakken. Dit is de oudste dierentuin ter wereld en behalve dieren kijken is het zeker ook de moeite waard om de fantastische architectuur te bewonderen. Je vindt in deze dierentuin zowel exotische panda's als zuiderse pinguïns en tropische planten.

Wenen de balzaal van europa 06

8. Winterreitschule (Spaanse Rijschool)

De Spaanse Rijschool is de oudste rijschool ter wereld die nog bestaat en alleen daarom is het al het bezoeken waard. Maar ook het gebouw zelf is werkelijk oogverblindend mooi! In deze rijschool kan je nog altijd de traditionele Klassieke Rijkunst komen bewonderen. De Lipizzaners en hun berijders tonen jou maar al te graag hun kunsten gedurende een twee uur lange ochtendtraining. Een waar spektakel om te zien dus!

Wenen de balzaal van europa 10

Wil je Wenen zelf gaan ontdekken?

De schitterende gebouwen, theatervoorstellingen, opera-optredens en talloze leuke plekken om te bezoeken. Je hebt hier altijd wel iets te doen! Ga zeker langs bij jouw persoonlijke Travel Expert voor meer inspiratie en een reisvoorstel op maat.