Onze aarde heeft nog altijd tal van geheimen voor ons en daar zijn veel van deze natuurlijke bezienswaardigheden het ultieme bewijs van. En ook al mogen wetenschappers er nog niet uit zijn hoe vele van deze wonderen zijn ontstaan, dan is er toch nog één ander ding dat we wel zeker weten: de wereld herbergt veel te veel prachtige natuurfenomenen om thuis te blijven zitten!

1. Feeëncirkels, Namibië

In de Namibische woestijn zijn er her en der vegetatieloze cirkels te vinden in het landschap die een diameter kunnen hebben van wel 12 meter. In Namibië zijn er tal van legendes over te vinden, zoals dat het de voetstappen van de goden zouden zijn, bijvoorbeeld. Het ontstaan van deze feeëncirkels is al jarenlang het onderwerp van discussie onder wetenschappers en nog altijd weet men niet precies waardoor de cirkels veroorzaakt worden. Heeft het nu te maken met termieten, die hun nest plantvrij willen houden, of gaat het nu toch om planten die strijden voor water? Of misschien is er nog wel een totaal andere verklaring voor te vinden. Niet alleen in Namibië doet het fenomeen zich voor, ook in Pilbara (Australië) kan met de mysterieuze cirkels vinden.

2. Moeraki Boulders, Nieuw-Zeeland

De mysterieuze Moeraki Boulders bevinden zich op het strand aan State Highway 1, in het Moeraki Boulders Scenic Reserve, en er bestaan tal van legendes over. Zo dacht men vroeger dat de keien ontstaan waren door de Goden. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de keien al in het vroege Paleoceen zijn ontstaan op de zeebodem, zo'n 60 miljoen jaar geleden. De keien hebben een omtrek tot wel 4 meter, en zijn mooi rond.

Wonderlijke natuurfenomenen 03

3. De Richatstructuur, Mauritanië

De Richatstructuur ofwel Guelb el-Richat heeft ook wel als bijnaam 'Het Blauwe Oog van Afrika'. De cirkelvormige structuur meet wel 50km in diameter, en is dan ook enkel goed te zien vanuit de ruimte. Er zijn reeds veel verklaringen opgesteld over hoe het fenomeen is ontstaan, maar het is nog altijd niet duidelijk of het nu te wijten is aan een meteorietinslag, erosie, of nog iets anders.

Wonderlijke natuurfenomenen 05

4. Río Tinto, Spanje

Deze roodkleurige rivier ontspringt in de Sierra Morena en mondt 100km verder uit in de Golf van Cádiz. De rode kleur is ontstaan door de vele mijnbouwactiviteiten die hier in het verleden hebben plaatsgevonden en die de rivier zwaar vervuild hebben. Hierdoor gingen anaerobe bacteriën, die leven van opgeloste metalen, hun intrek nemen in de rivier, wat maakte dat de rivier rood kleurde. Je vindt in Nerva ook het Río Tinto mijnmuseum, waar je meer te weten komt over al deze mijnwerken.

Wonderlijke natuurfenomenen 07

5. Vermillion Lakes, Banff National Park, Alberta, Canada

Bij lage temperaturen bevriest dit schitterende meer dat zich bevindt in Alberta, Canada. Onder het water bevinden zich bellen met methaangas, die normaal gezien aan de oppervlakte zouden kapotspringen, maar door de extreme temperaturen gewoon bevriezen. Hierdoor ontstaat er een prachtig patroon onder het ijs.

6. Catatumbo, Venezuela

Aan de monding van de Catatumborivier, aan het meer van Maracaibo in Venezuela, onweert het wel 140 tot 160 dagen per jaar, en dat gedurende zo'n 10 uur per dag. Waarom het juist hier zoveel onweert, is niet duidelijk, maar het is in ieder geval wel prachtig om te zien!

Wonderlijke natuurfenomenen 10

7. Stenen Woud, Yunnan, China

In de provincie Yunnan bevindt zich het indrukwekkende Stenen Woud. Dit zijn tal van kalksteenformaties die lijken op versteende bomen. De begroeiing tussen de stenen formaties, versterken de indruk van een versteend woud nog meer.

Wonderlijke natuurfenomenen 04

8. Zwart zandstrand One’Uli Beack, Maui Hawai

Ten noorden van de Pu'u Ola'i, een vulkanische kegel, bevindt zich dit wonderlijke zandstrand. Het strand ligt een beetje verborgen achter de groene vegetatie, waardoor het niet al te veel bezoekers trekt. Nochtans is het een prachtig gebied met een schitterend uitzicht om je even te ontspannen.

Wonderlijke natuurfenomenen 06

9. The Wave, Coyote Buttes, Arizona en Utah, Verenigde Staten

Helemaal in het noorden van Arizona ligt dit unieke rotslandschap. Het is vrij klein, maar weliswaar prachtig om te bezoeken. In het centrum van de rotsformatie bevindt zich een versteende golf met doorgroefde wanden. Het gesteente bestaat uit zandstaan en wordt gekenmerkt door zijn rode, roze en gele kleuren.

Wonderlijke natuurfenomenen 08

10. Marmergrotten, Chili

De Marble Caves in Chili herbergen wel 5000 ton marmer. Door de binnenvallende zonnestralen, wordt de grot verlicht en kan het water in de grot de prachtige blauwe kleur van het marmer weerkaatsen. Dit zorgt voor een magische sfeer! Je kan ze enkel bezoeken met een boot vanuit Puerto Rio Tranquilo, maar als je hier in de buurt bent, is dit zeker de moeite waard!

Wonderlijke natuurfenomenen 02

Bucketlist weer wat verder gevuld?

Neem contact op met jouw Travel Expert en begin met het afstrepen van jouw droombestemmingen...