Je kunt één, twee, drie keer naar Londen gaan en je keer op keer verbazen. Bij deze een must see, must eat én must sleep die zowel Londen-leken als Londen-kenners zal verrassen...

Must see

New place to be: Shoreditch

Wie graag in een alternatieve buurt vertoeft, wordt vaak aangeraden om naar Camden af te zakken. New kid on the hipster block is de wijk Shoreditch.Hou je van streetart, streetfood en verrassingen om elke straathoek, dan moet je hier echt heen. Shoppen doe je er in BOXPARK (de eerste pop-up supermarkt ter wereld). Op zondag kan je gaan snuisteren op de supergezellige rommelmarkt in Colombia Road. Een regenachtige dag (en die zijn er in Londen zo nu en dan wel eens) sluit je af bij Electric Cinema. Eén van de vele independent cinema's die de buurt telt. Uiterst gezellig!

Must eat

Visliefhebbers halen sowieso hun hartje op in J. Sheekey, waar je van verse vis en zeevruchten kunt genieten van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts (!), ideaal als je ervoor naar het theater of de opera gaat. Onze aanrader? Kruidige tikka masala met zeeduivel en tijgergarnalen in plaats van kip … Een hartverwarmend gerecht die de Engelse en de Indische keuken perfect samenvat! En als afsluiter? Een van de vele whisky’s die de uitzonderlijke whiskykaart sieren.

Camden Town is al langer een begrip voor foodies die Londen gaan bezoeken. In deze leuke buurt met ditto foodmarkt opende enkele jaren terug Chin Chin Labs, Europa's eerste ijssalon waar ijs gemaakt wordt op basis van vloeibaar stikstof. De ijsjes worden à la minute voor je gemaakt: de liquide basis wordt samen met het stikstof in de keukenrobot gegooid. Naast het spectaculaire showelement zijn hun creaties ook gewoonweg overheerlijk (ja, dit hebben we in hoogsteigen persoon mogen proeven - het water komt ons nog steeds in de mond). Het succes bleef niet uit en ondertussen kan je op verschillende plaatsen doorheen de stad hun shops terugvinden.

Must sleep

Slaap je roes uit in The Berkeley die er even statig uitziet als ‘ie klinkt. Het eigentijdse vijfsterrenhotel is gelegen in het hippe Knightsbridge: een buurt die vooral fashionista’s, it-girls en trendsetters kan bekoren. In het hotel vind je niet alleen prachtige kamers en suites, maar ook fitness, wellness, Afternoon Tea en Prêt-à-Portea Masterclasses.

Blank ref
© Maybourne Hotel Group