Kerst, dat is feestelijke lichtjes en kaarsjes, sfeervolle kerstmuziek en gezellig dicht bijeen kruipen thuis. Misschien is het wel eens leuk om het over een andere boeg te gooien en kerst niet thuis, maar wel op een totaal andere plaats te vieren. Kopenhagen, New York City of Praag... er zijn heel wat schitterende bestemmingen om de kerstdagen (en bij uitbreiding de gezellige wintermaanden) door te brengen.

Denemarken: Kopenhagen

Als er één stad is die op jouw 'plaatsen-die-ik-wil-bezoeken-met-Kerstmis'-bucketlist moet komen, is het wel Kopenhagen. In Kopenhagen is de kerstperiode de gezelligste tijd van het jaar: echt overal hangt een fijne, gezellige en hartverwarmende sfeer. In heel Denemarken, en zeker in Kopenhagen, zal je worden verwelkomd door prachtige kerstmarktjes, mooie optochten en sfeervolle concerten. In het park Tivoli vind je één van de meest sprookjesachtige kerstmarkten, en ook de Kerstman zal hier aanwezig zijn. Staat Kopenhagen op je verlanglijst, maar niet voor de Kerstperiode? Ook in de zomer is Kopenhagen een fantastische bestemming.

De mooiste steden om kerst te vieren 06

Groot-Brittannië: Londen

Waar beter al je kerstinkopen doen dan in deze eeuwenoude wereldstad? Tijdens de kerstperiode is er altijd veel te doen in Londen. Ga eens een keertje schaatsen! Op veel bekende plekken van de stad bevinden er zich ijsschaatbanen, voor jong en oud! Als je van concerten houdt - en dan in het bijzonder kerstconcerten - is Londen de plek waar je moet zijn. De Royal Albert Hall is de meest bekende, maar ook talloze andere zalen plannen in deze feestelijke periode kerstconcerten in. Nog op zoek naar extra inspiratie voor je trip? De leukste adresjes in Londen vind je hier.

De mooiste steden om kerst te vieren 08

Finland: Rovaniemi

Waar kan je nu beter Kerst vieren dan in de officiële thuisbasis van de Kerstman zelf? Bijna nergens toch? De Kerstman heeft hier zelfs een hele Santa Clause Village gekregen die het hele jaar door geopend is voor bezoekers. De winter blijft wel de allermooiste periode van het jaar, en de kans dat je hier een witte Kerst zal beleven, is ontzettend groot.

De mooiste steden om kerst te vieren 01

Verenigde Staten: New York City

Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de kerstversieringen uitbundiger en spectaculairder zijn dan in New York. Breng zeker eens een bezoekje aan de Botanical Gardens waar de tuinen speciaal in het teken staan van Kerstmis. Met meer dan 150 replica's van beroemde bezienswaardigheden van New York City zelf, is het echt een wonderlijke tentoonstelling om te bezichtigen. Ook kan je uiteraard gaan ijsschaatsen op gigantische schaatsbanen in de stad. En wees er ook maar gerust van dat je in New York de beste kerstcadeautjes zal vinden voor je familie en vrienden.

De mooiste steden om kerst te vieren 02

Duitsland: Keulen

Als je op zoek bent naar een leuke bestemming om de kerstdagen door te brengen, maar toch niet te ver weg wil gaan, dan is Keulen een fantastische keuze! In deze Duitse stad vind je een gigantische Kerstmarkt waar je zeker zal slagen voor al je kerstcadeaus. Overdag kan je dus gezellig over de kerstmarktjes wandelen of de beroemde Dom bezoeken, terwijl je 's avonds gezellig kan genieten van de zalige kerstsfeer met een glaasje Glühwein in de hand.

De mooiste steden om kerst te vieren 05

Nederland: Valkenburg

Een andere dichtbij-bestemming om de kerstdagen te vieren, is Valkenburg in Nederland. Dit is dé Kerststad van Nederland en bevindt zich in Limburg. Je vindt er gezellige kerstmarkten, een Winters Sprookjesbos, schaatsbanen, enzovoort. Wat ook erg leuk is om te doen, is de Route d'Amuse: een gezellige wandeling in deze Kerststad. Oh, en met een beetje geluk ben je er op de dag dat de prachtige Christmas Fairytales Parade door Valkenburg trekt!

Tsjechië: Praag

Het enige moment dat Praag er nóg sprookjesachtiger kan uitzien, is uiteraard tijdens de kerstperiode. De mooiste kerstmarktjes en gezellige kerstdecoraties sieren de stad en brengen veel sfeer met zich mee. Ook de dierentuin van Praag is leuk om te bezoeken tijdens deze periode van het jaar, omdat ze een speciaal kerstprogramma aanbieden dat - zelf ook zonder kinderen - enorm leuk is om te volgen. Verder kan je natuurlijk ook hier weer ijsschaatsen en 's avonds gezellig bijkomen van een koude dag in een charmant cafeetje.

De mooiste steden om kerst te vieren 07

Australië: Sydney

De kerstdagen aan de andere kant van de wereld doorbrengen: dat is een uitzonderlijke ervaring, of niet? Pak je bikini alvast in, want in Australië is het op dit moment volop zomer! Dat betekent echter niet dat de kerstsfeer niet aanwezig is: integendeel! De mooiste lichtjes en decoraties sieren de straten en overal waar je kijkt, zie je wel een dennenboom staan. Sydney heeft altijd heel wat festiviteiten klaar staan rond deze winterse periode, zoals gratis familieconcerten in Hyde Park en in de Royal Botanic Garden. En ook de kerstmarkten zijn even gezellig. Je vindt er allerlei handgemaakte cadeautjes en verrukkelijk eten.

De mooiste steden om kerst te vieren 04

Wil jij ook de kerstdagen in het buitenland doorbrengen dit jaar?

Er zijn nog tal van andere wonderlijke kerststeden, denk bijvoorbeeld aan Reykjavik in Ijsland of Dublin in Ierland. Wil jij ook de kerstdagen in het buitenland doorbrengen dit jaar? Aarzel dan niet en neem snel contact op met jouw persoonlijke Travel Expert voor een onvergetelijke vakantie!