Nog eventjes en het is weer zover: Nieuwjaar! En hoe kan je het jaar nu beter inzetten, dan met een reis naar het buitenland? Zo begint 2020 zeker goed! Ga jij binnenkort vuurwerk kijken met de Big Ben op de achtergrond, of feest je liever heel de nacht door in Berlijn?

1. Portugal: Madeira

Het eiland Madeira, dat tot de eilandengroep van de Azoren behoort, kent één van de grootste vuurwerkspektakels ter wereld. Deze show trekt bezoekers van overal ter wereld aan. Maar niet alleen het vuurwerk is spectaculair: ook de vele festiviteiten die worden georganiseerd zijn ontzettend populair bij bezoekers én bij locals. Verblijven doe je best in de hoofdstad van het eiland: Funchal. Hier zal je geen moment de kans krijgen om je te vervelen!

2. Duitsland: Berlijn

Wil je non-stop kunnen feesten? Zak dan zeker af naar Berlijn! Elk jaar opnieuw vind hier de Sylvesterparty plaats: het grootste openlucht oudejaarsfeest ter wereld met vuurwerk, eetkraampjes, optredens én meer dan 1 miljoen bezoekers! Ook een reuzenrad staat klaar. Tip: verblijf wat langer in de stad zodat je ook meteen kan genieten van al de pracht die Berlijn te bieden heeft!

Nieuwjaar Berlijn

3. Verenigde Arabische Emiraten: Dubai

Nieuwjaar in Dubai is een onvergetelijke ervaring! In deze moderne stad vind je verschillende grote vuurwerkshows, elk jaar groter en spectaculairder dan het jaar ervoor. De meest spectaculaire en grootste show wordt gehouden bij Burj Khalifa.

4. Verenigde Staten: New York City

Uiteraard mag deze wereldstad niet in het lijstje ontbreken. Hier vier je het nieuwe jaar met een miljoen andere mensen van over de hele wereld, en dat allemaal op Times Square waar je - naar New Yorkse traditie - kan kijken naar de beroemde "Ball Drop". Muzikanten en artiesten zorgen voor een niet te evenaren sfeer! Wil je liever van bovenaf het vuurwerk meemaken, boek dan een kamer die uitkijkt op Times Square.

Nieuwjaar NY

5. Bahama's: Nassau

Één en al feesten tijdens je reis in het buitenland? Ga dan naar de Bahama's! Overdag zal je hier nog heerlijk kunnen relaxen op het strand, maar 's avonds breekt het feest los. In één van de talrijke nachtclubs of discotheken kan je terecht voor een onvergetelijk Nieuwjaarsfeest! De echte reden om naar de Bahama's af te zakken met Nieuwjaar is 'Junkanoo': een levendige optocht met muziek, die staat voor de bevrijding van de slavernij.

6. Verenigde Staten: New Orleans

New Orleans is the place to be voor een spectaculair begin van het nieuwe jaar. Voor de grootste party van de stad zak je best af naar Jackson Square, maar ook op verschillende andere plekken in de stad kan je terecht om af te tellen naar het nieuwe jaar.

Wil je het allemaal wat intiemer, bezoek dan één van de talrijke bars en clubs waar er met livemuziek wordt afgeteld naar het nieuwe jaar. New Orleans is ook de ideale bestemming als je met het hele gezin op reis wilt met nieuwjaar, want in het Louisiana Children's Museum en in de Audubon Zoo kan je jaarlijks terecht voor de 'Countdown to Noon'. De kinderen zullen na het aftellen verwend worden met een 'soda-pop' toast.

Nieuwjaar New Orleans

7. Chili: Valparaíso

In Valparaíso beleef je het grootste nieuwjaarsfeest van heel Latijns-Amerika! En dat het groots is, zal je geweten hebben: al vanaf 28 december begint men hier met het vieren van het nieuwe jaar. Reis met het aftellen zelf zeker af naar de haven van Valparaíso voor een geweldige vuurwerkshow van maar liefst 20 minuten en blijf daarna plakken voor een geweldige danceparty die de hele nacht blijft duren.

Wil je zeker zijn dat je het nieuwe jaar voorspoedig zal beginnen, draag dan geel ondergoed, steek een briefje van 1000 peso in je schoen en eet om klokslag twaalf uur een dozijn druiven: volgens de locals brengt dit geluk.

8. Canada: Niagara Falls

Droom je ervan om nieuwjaar in het midden van de natuur te vieren? Dan zijn de Niagara Falls in Canada de geknipte bestemming voor jou! In het Victoria Park vindt er steeds een spectaculair vuurwerkspektakel plaats onder begeleiding van internationaal gekende musici en artiesten. Ook vindt er in deze periode het ‘Ontario Power Generating Winter Festival of Lights' plaats, wat een reis naar de Niagara Falls nóg spectaculairder maakt!

Nieuwjaar Niagara Falls

9. Australië: Sydney

Één van de grootste nieuwjaarsparty’s vind je in wereldstad Sydney! Met meer dan 1 miljoen bezoekers van over de hele wereld belooft de nieuwjaarsnacht in Sydney een heus feest te worden. Er wordt ook een lucht- en watershow gehouden met spectaculaire acts.

10. Verenigd Koninkrijk: Londen

Londen is altijd een goed idee, en zeker gedurende de feestdagen! Kom al wat vroeger, zodat je nog gezellig op de prachtige kerstmarkten van de stad kan rondsnuffelen. In Hyde Park vind je het jaarlijkse 'Winter Wonderland'-evenement met een sfeervolle kermis en de grootste kerstmarkt van Londen. Ga zeker ook eens schaatsen en doe je cadeau-inkopen in één van de gigantische warenhuizen. Met oudejaarsnacht moet je bij de Londen Eye zijn, want hier vind je het allermooiste vuurwerk van de stad. Op nieuwjaarsdag zelf vindt er dan weer een gigantische parade plaats die begint op Piccadilly en eindigt in Parliament Street.

Nieuwjaar Londen

Nieuwjaar in een grootstad

Wil je graag zelf met Nieuwjaar in het buitenland vertoeven? Neem dan snel contact op met jouw persoonlijke Travel Expert!