Jordanië is een prachtig land gelegen in het Midden-Oosten. Je vindt er schitterende wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de eeuwenoude stad Petra en voor een wondermooie natuur is er de Wadi Rum woestijn. De bevolking van Jordanië is ontzettend gastvrij waardoor het land al snel aanvoelt als een tweede thuis. Ben je dus op zoek naar natuur, cultuur en avontuur in je reis, dan is Jordanië de perfecte bestemming!

Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen

Wie droomt er nu niet om ooit eens door de eeuwenoude stad Petra te kunnen wandelen? Deze prachtige, bijzondere stad is grotendeels uit de roosgekleurde stenen gekapt door de Nabateeërs. Gelukkig zijn er veel ruïnes bewaard gebleven doorheen de jaren en kan je hier nog veel van de constructies bezoeken, zoals de Khazneh (de schatkamer), het klooster, de Kerk van Petra, enzovoort.

Wadi Rum woestijn

Wadi Rum is de grootste wadi van Jordanië en ook hier wordt er al sinds de prehistorie geleefd. Eerst woonden hier de Nabateeërs die veel bezienswaardigheden zoals een tempel en graffiti hebben achtergelaten, en nu bewonen de Bedoeïnenstammen de wadi. Je vindt hier dus een schitterende natuur met prachtige cultuurelementen. Je kan het best met een jeep de wadi bezoeken, maar je kan ook met een kameel door het gebied trekken. Neem ook een goed paar schoenen mee om de rotsen te beklimmen en een dekentje voor 's nachts zodat je onder een magisch mooie sterrenhemel kan slapen.

Jordanie de mooiste uitstappen 04

Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en ook hier vind je de mooiste bezienswaardigheden. Je zal hier onmiddellijk merken hoe ontzettend gastvrij en vriendelijk de lokale bevolking wel niet is. Je vindt hier oude ruïnes afgewisseld met moderne architectuur en een dynamisch stadsleven. Wat je hier zeker eventjes moet gaan bezichtigen zijn de ruïnes van het Romeinse Amfitheater dat zich in de stad bevindt, de King Abdullah I Moskee en de Citadel van de stad.

Jordanie de mooiste uitstappen 07

Dode Zee

Totaal tegengesteld aan de droge en hete Wadi Rum, heb je de Dode Zee. Helaas is de Dode Zee al een tijdje steeds meer aan het opdrogen, wat je kan zien aan de zoutranden op de rotsen. De Dode Zee is het laagste en meest zoute meer ter wereld door de hoge concentratie aan mineralen. Hierdoor is er quasi geen leven in de zee te vinden, maar de helende werking die de mineralen uitoefenen op je lichaam is oneven Je kan dan ook niet echt zwemmen in de Dode Zee doordat je altijd terug naar boven zal worden geduwd, maar je kan wel al drijvend even een boek lezen!

Jordanie de mooiste uitstappen 06

Wil je zelf op ontdekking in het prachtige Jordanië?

Maak dan een afspraak met jouw persoonlijke Travel Expert!