Kan je wel wat zon gebruiken? Dan is Oman jouw ideale vakantiebestemming. Met een gemiddelde van 3500 uren zon per jaar, prachtige oases en ruwe woestijnachtige landschappen is het één van de mooiste bestemmingen ter wereld om te overwinteren. En de ontzettend gastvrije bevolking maakt het er alleen maar beter op. De kans is zelfs groot dat je bij de Omani thuis zal worden uitgenodigd om iets te drinken tijdens je reis! Kortom: het prachtige Oman is betoverend mooi.

Oman in een notendop

Wat Oman zo aantrekkelijk maakt, zijn de prachtige oases, woestijnachtige landschappen, de vele uren zonneschijn en de ontzettend gastvrije en vriendelijke bevolking. Daarnaast herbergt het land natuurlijk ook mooie eeuwenoude steden vól bezienswaardigheden dat je waarschijnlijk tijd te kort zal komen om alles te bezoeken.

Oman is verder één van de zonnigste (en droogste) landen ter wereld, en als je niet tegen de warmte kunt, moet je hier niet zijn in de zomer. Dan kan de temperatuur namelijk met gemak stijgen tot wel 50°C! In het zuiden is het dan gelukkig ietsje frisser, want daar schommelen de temperaturen in de zomer rond de 30°C.

De winter daarentegen is de ideale periode om naar dit prachtige land te reizen. De temperaturen, die tussen de 25 en 30°C schommelen, zijn dan perfect om het land te ontdekken. Pluspuntje: je ontsnapt ineens aan de koude, natter winter in België!

O Man 1

Must do's in Oman

De hoofdstad Muscat bezoeken

Als je iets niet mag missen in Oman, is het uiteraard de sprookjesachtig mooie hoofdstad van het land. De eeuwenoude straatjes leiden je langs de mooiste gebouwen en plekjes van Muscat, zoals bijvoorbeeld de Sultan Qaboos Moskee. Deze prachtige moskee is langs binnen helemaal versierd met marmer en op de vloer ligt één van de grooste handgeweven tapijten ter wereld. Ook qua shopping zit je goed in deze stad. Er zijn verschillende winkelcentra en bazaars waar je terecht kan. Verder zijn er nog tal van forten die de stad bewaken, paleizen, boulevards en musea die je moet bezoeken.

Oman 2

Zwemmen in de wadi's

Een wadi is een rivierdal in de woestijn, die enkel onder water staat als het heeft geregend. In Oman komen deze vrij veel voor en het leuke eraan is dat ook de omgeving rond de wadi prachtig is en zo een mooie oase vormt. Daardoor zijn deze wadi's de ideale plekken om een namiddag heerlijk te relaxen, te picknicken, wat te zwemmen in de wadi of gewoon wat pootje te baden. Één van de mooiste natuurgebieden waar je deze wadi's tegenkomt, is Wadi Shab.

Met een kameel door de woestijnen en oases wandelen

Door de woestijn met een kameel: stiekem wil iedereen dat toch een keer hebben meegemaakt? In Oman is dat mogelijk. Er zijn verschillende woestijnen waar je dwars door de glooiende heuvels van goud zand kan struinen met een kaneel. Maar er zijn ook veel stukken woestijn die bestaan uit scherpe rotsachtige landschappen met prachtige kleurschakeringen. En af en toe kom je dan ook een prachtige groene oase tegen, die is ontstaan rond de Wadi's of rivierdalen. Enkele woestijnen in Oman zijn de Sharqiyah woestijn en de Rub'al-Khali woestijn.

Incentive Oman 08

Het Al Hajar gebergte beklimmen en de grottenstelsels ontdekken

De Al Hajar bergen strekken zich honderden kilometers ver uit en herbergt vele geheimen. Één van de geheimen is de Majlis Al Jinn grot, die zich nestelt in de oostelijke Al Hajar bergen. Dit is de tweede grootste gekende ondergrondse grot ter wereld en beslaat een oppervlakte van wel 58000 vierkante meter. Het gebergte kent natuurlijk ook enkele toppen die je zelf kan beklimmen. Zo is de Jebal Akhdar echt een prachtige berg! Dit betekent letterlijk 'groene berg', en hij heeft zijn naam niet voor niets gekregen. Deze berg is namelijk bedekt met vegetatie en kijkt uit over een prachtig landschap. Ook Jebal Sams is erg mooi om eens beklommen te hebben.

Golfen op de mooiste golfbanen

Oman beschikt over enkele prachtige golfbanen die vaak rond Wadi's of langs de oceaan zijn aangelegd. De Wave Muscat is één van de golfbanen die zich in de hoofdstad Muscat bevindt en ligt langs de zee. Een andere golfbaan in de hoofdstad is Muscat Hills Golf & Country Club, die vooral aantrekkelijk is door de prachtige omgeving van een Wadi. Als je hier dus langer verblijft, is het zeker de moeite waard om eens te gaan golfen!

8xdy4in
© Muscat Hills Golf & Country Club

Zelf op (rond)reis in Oman?

Neem dan zeker contact op met jouw persoonlijke Travel Expert!