Een ultieme honeymoon-bestemming en de perfecte plek om te gaan island-hoppen, dat zijn de Seychellen. Elk eiland heeft z’n eigen karakter en cachet en deze 3 mogen zeker niet op je lijstje ontbreken…

Mahé

Mahé is het belangrijkste eiland van de Seychellen. Op dit eiland ligt de internationale luchthaven, en de hoofdstad Victoria.

Op alle eilanden in de Seychellen vind je paradijselijke stranden waar je heerlijk kan gaan relaxen. Zo ook op Mahé. Eén van de mooiste stranden van het eiland is “Petite Anse”. Het Four Seasons hotel ligt vlak aan dit stuk strand.

Een hike op Morne Blanc in het Nationaal park van de Seychellen, brengt je op de mooiste uitkijkpost van het eiland. Na anderhalf uur wandelen, geniet je er van een prachtig zicht op de kustlijn, de azuurblauwe zee en het park zelf.

Seychellen 01

Praslin: het meest vruchtbare eiland

Op een kwartier vliegen van Mahé ligt Praslin. Hier bevindt zich “La Vallée de Mai”, een schitterende jungle die door UNESCO werd geklasseerd als Patrimonium van de Mensheid.

Het wordt van veel plekken op aarde gezegd, maar wij zijn er van overtuigd: dit is de enige echte Tuin van Eden! Het is het meest bebloemde eiland van de Seychellen, hetgeen zeker tot die goddelijke status bijdraagt.

Seychellen 02

Vanaf Praslin kan je perfect een excursie maken naar het eiland La Digue, de volgende stop onze lijst.

La Digue: picture perfect

La Digue moet wel het meest fotografeerde eiland ter wereld zijn. Witte stranden, azuurblauwe zee en prehistorische rotsen maken het plaatje helemaal picture perfect. Neem vanaf Praslin de ferry en in 35 mintuen zet je voet aan land in La Digue.

Je keert er een beetje terug in de tijd. Op la Digue zijn er maar enkele auto’s, dus reis je hier per fiets of met de ossenkar. We raden je aan om de fiets te nemen richting Ile de Cocos, waar je al snorkelend de onderwaterwereld verkent. Schuilt er een Ornitholoog in jou? Dan kan je Terpisphone, een zeldzame prachtige zwarte vogel, gaan bewondere. Die leeft in het Veuve Nature Reserve op het eiland.

Seychellen 04

Voor jou graag een ticket naar het paradijs?

Contacteer jouw Travel-Expert en vertrek!