De wereld herbergt zoveel prachtige plekken, dat we vaak niet weten wat we eerst moeten bezoeken. Worden het de schitterende zoutvelden in Bolivia, of toch de indrukwekkende boeddhistische tempels en ruïnes in Myanmar? Één ding is alvast zeker: zonder deze bestemmingen is je bucketlist niet compleet!

1. De 'Moon Bridge' in het Dahu Park in Taipei

Taipei is de betoverende hoofdstad van Taiwan en biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke reis. Je hebt er onder meer de wereldberoemde Taipei 101 toren, de voormalige hoogste wolkenkrabber ter wereld, en enkele schitterende musea. Maar je hebt er ook het Dahu Park: een gezellig park met een prachtige en iconische brug.

15 Plekken 10

2. De Medina van Marrakech in Marokko

Marrakech alleen al is een pracht van een stad die menig hart sneller zal doen slaan. De mysterieuze 'rode stad' biedt een ongeëvenaarde mix van cultuur en traditie. De Medina is met uitstek de topbezienswaardigheid van de stad en is zelfs door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De Medina is het oude stadscentrum waar onder meer het befaamde stadsplein Djema el Fna zich bevindt. Op dit plein is er een vrolijke markt te vinden met slangenbezweerders, straatartiesten, tal van eetgelegenheden, enzovoort.

15 Plekken 09

3. De mysterieuze Bagan Vallei in Myanmar

De Baganvallei is een vallei vol boeddhistische tempels en ruïnes. Van oktober tot april kan je zelfs met een luchtballon over de vallei zweven, om zo de tempels vanuit de hoogte te kunnen bewonderen. Tip: ga zeker bij zonsopgang of zonsondergang het landschap bewonderen, dit geeft de vallei nog een extra mysterieuze sfeer.

15 Plekken 08

4. De Chinese Muur in China

De 'Great Wall of China' is bij iedereen wel gekend. De 6000km lange verdedigingslinie uit aarde en steen had vroeger tot doel om China te beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolken. Het is eveneens uitverkoren tot werelderfgoed.

15 Plekken 07

5. De weelderige rijstvelden van Yunnan in China

Yunnan is wellicht de kleurrijkste provincie van China. Het bergachtige gebied varieert ontzettend in de hoogte, wat maakt dat de provincie rijk is aan natuurlijke bronnen. Zo heeft Yunnan de grootste verzameling diverse plantsoorten in China! Onder meer de rijstveldterrassen zijn prachtig om te zien, maar ook het Stenen Woud moet je hebben bezocht als je doorheen Yunnan reist!

15 Plekken 12

6. De reflecterende zoutvelden van Salar de Uyuni in Bolivië

Over een oppervlakte van maar liefst 10582km² is er niets anders dan zout te zien. In het midden heeft de zoutlaag maar liefst een dikte van 10m! Ga je hier in het regenseizoen naartoe, vormt er zich, door het dunne laagje water dat de bodem bedekt, een schitterende spiegel die alles reflecteert. In november vind je hier dan weer verschillende Zuid-Amerikaanse flamingo's die het landschap sieren.

15 Plekken 11

7. Paaseiland - Chili

Paaseiland is één van de meest geïsoleerde eilanden, en juist daarom bestaan er zoveel vragen over de beelden die hier staan. Want hoe zijn deze tot stand gekomen en getransporteerd? En hoe zijn de bewoners erin geslaagd het eiland te bereiken? De Moai (de beelden) zijn dan ook de belangrijkste bezienswaardigheid op het eiland, maar de vulkaankraters zijn zeker ook mooi om te zien. Daarbij bevindt zich er ook nog een grottencomplex onder het eiland, dat met de nodige voorzichtigheid verkend kan worden.

15 Plekken 15

8. Crystal Cave in Ijsland

De zogenaamde Crystal Cave draagt eigenlijk de naam Breiðamerkurjökull, en is de grootste ijsgrot in het Nationale Park Vatnajökull. De ijsgrotten veranderen voortdurend van vorm en kunnen zich eveneens verplaatsen door de constante afwisseling van smelten en vriezen. Hierdoor is het dan ook altijd een unieke ervaring omdat je nooit twee keer exact dezelfde ijsgrot zal zien. De ijsgrotten zijn te bezoeken tussen november en maart.

15 Plekken 02

9. De angstaanjagende Capilano Suspension Brug in Vancouver in Canada

De Suspension Bridge bevindt zich in Vancouver in British Columbia, en het is één van de meest populaire toeristische attracties in de regio. De brug is maar liefst 137m lang en geeft bezoekers al sinds 1889 de kans om op 70m hoogte het klif over te steken. Durf jij het aan?

15 Plekken 01

10. De eeuwenoude Akropolis in Athene, Griekenland

De Akropolis is wereldberoemd en is dan ook een plek die je gezien moet hebben Op een 156m hoge tafelberg bevinden zich enkele belangrijke bouwwerken waarvan het voornaamste het Parthenon is. Ook de Propylaeën, de tempel van Nikè en het Erechteion zijn zeer indrukwekkend en het bezoeken waard!

15 Plekken 06

11. de Mezquita Kathedraal in Córdoba, Spanje

De Mezquita Kathedraal was vroeger, voor de Reconquista, een moskee. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid als je in Córdoba bent. Samen met het historische centrum van de stad staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De unieke architectuur van de kathedraal heeft menig kunstenaar geïnspireerd. Zo kan je in de werken van Escher duidelijk de invloeden van de kathedraal op hem terugzien.

15 Plekken 03

12. Het Rode Plein in Moskou, Rusland

Het Rode Plein is het centrale hart van Moskou en is gekend voor zijn militaire parades in de tijd van het Sovjetregime, in de tweede helft van de 20e eeuw. Het opvallendste gebouw is waarschijnlijk de Basiliuskathedraal, ook wel bekend als de 'Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods op de Greppel'. De kleurrijke kathedraal werd in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke, als eerbetoon aan zijn overwinning op de Wolga-Tataren. Ook het Kremlin is een belangrijk gebouw, want het herbergt de regering van de Russische Federatie. Eveneens is er in het Kremlin ook een theater en een museum te vinden.

15 Plekken 04

13. De indrukwekkende Inca-stad Machu Picchu in Peru

Machu Picchu is waarschijnlijk één van de meest indrukwekkende nederzettingen. Want hoe is het de Inca's ooit gelukt om een stad te bouwen op 2400m hoogte, ergens diep in het oerwoud? De eeuwenoude ruïnes, hoge bergtoppen, vrolijke lama's en het schitterende uitzicht maken dat Machu Picchu een must visit is voor op je bucketlist!

15 Plekken 13

14. De wolkenkrabberstad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is een hypermoderne stad in de Verenigde Arabische Emiraten en er valt hier ontzettend veel te doen. De hoogbouw is hier meer dan opvallend, en dan drukken we het nog lichtjes uit. Het Dubai World Trade Center was de allereerste wolkenkrabber van de stad, en werd gebouwd in 1978. Sinds 2005 nam de bouw van wolkenkrabbers explosief toe. De Burj Khalifa is met zijn 828m het hoogste gebouw ter wereld. Verder bevinden zich er ook nog de hoogste woontoren, namelijk de Princess Tower, en het hoogste hotel, namelijk de JW Marriott Marquis Dubai Towers.

15 Plekken 14

15. Het klassieke Forum Romanum in Rome, Italië

Het Forum Romanum neemt je terug mee in de tijd van de oude Romeinen. Het was in de gloriedagen van het Romeinse Rijk het centrum van Rome en het is een schitterende plek die je zeker eens bezocht moet hebben. Veel belangrijke Romeine bouwwerken bevinden zich dan ook hier, zoals het Huis van de Vestaalse Maagden, de Basilica Aemilia, de Boog van Augustus, ...

15 Plekken 05

Bucketlist weer wat verder gevuld?

Neem contact op met jouw Travel Expert en begin met het afstrepen van jouw droombestemmingen...