In Noord-Amerika vind je enkele van de allermooiste skipistes met de beste sneeuw ter wereld. Je kan er heliskiën, op skisafari gaan, aan 'tree skiing' doen, ... De mogelijkheden zijn eindeloos! Het is daarom de perfecte wintersportbestemming als je eens buiten Europa op skivakantie wilt gaan.

Verenigde Staten van Amerika

In de VS kan je terecht in indrukwekkende en gigantische skigebieden. Tijdens het skiën word je meegevoerd langs de mooiste landschappen die je nergens anders ter wereld zal vinden. Wat je hier als gevorderde skiër zeker eens een keertje kan doen, is 'tree skiing'. Dit kan je immers enkel in Noord-Amerika doen, want in de skigebieden rond de Alpen is dit verboden. Bij Tree Skiing ski je over de natuurlijke off-pistegebieden en kan je tussen de mooie bomen slalommen.

Lake Tahoe - Heavenly

Rond het meer van Tahoe bevinden zich vele skigebieden, waarvan Heavenly de grootste is. Heavenly bevindt zich op de grens van Californië en Nevada. Er bevinden zich wel honderd afdalingen! De gevorderde skiër kan terecht hoger op de berg in de gebieden Mott Canyon en Killebrew Canyon, terwijl beginners vooral lager op de berg zich kunnen uitleven. Tijdens het skiën kan u genieten van een prachtig uitzicht op Lake Tahoe.

48 PW4d F

Aspen

In Aspen worden vier gebieden met elkaar verbonden voor extra veel skiplezier. Maar niet alleen skiën is hier mogelijk: je kan ook een ritje maken met een hondenslee of op een sneeuwscooter. En als dat nog niet genoeg is, kan je nog altijd gaan langlaufen of schaatsen! Oh ja, over de sneeuwzekerheid hoef je jezelf geen zorgen te maken: er valt maar liefst zo'n 8 meter sneeuw per jaar.

Aspen

Canada

In Canada kan je dan weer heel erg makkelijk op skisafari gaan! Bij een skisafari ontdek je meerdere skigebieden in één keer aan de hand van een rondreis, waardoor je de allermooiste plaatsen van Canada kan bezichtigen. Het is in alle skigebieden van Canada vrijwel altijd rustig waardoor de wachtrijen voor de skiliften kort zijn. Elk jaar vallen er weer meters sneeuw waardoor een onvergetelijke wintersportvakantie wordt gegarandeerd.

Ook heliskiën is ontzettend leuk om te doen in Canada! Met een helikopter word je van je verblijf naar een hooggelegen gebied gebracht, van waar de afdaling kan beginnen. De kans is groot dat je door deze manier van skiën de eerste bent die de piste of het gebied betreedt.

Heliski in canada

Mont-Tremblant

Één van de mooiste skigebieden van Noord-Amerika is Mont-Tremblant dat op 1,5 uur rijden van Montréal ligt. In Mont-Tremblant vind je maar liefst 95 pistes met elk hun eigen moeilijkheidsgraad! De ideale bestemming om je wintersportvakantie door te brengen dus.

Whistler Blackcomb

Een ander prachtig skigebied in Canada is Whistler Blackcomb, op 1,5 uur rjden van Vancouver. Dit is het allergrootste skigebied van Noord-Amerika en heeft zijn bekendheid verworven door de Olympische Winterspelen die hier in 2010 plaatsvonden. Maar ook het uitgaansleven is hier super. Hier vind je maar liefst 200 skipistes. In het dorp zijn dan weer tal van winkeltjes, restaurants en bars te vinden.

Qa9 Ro6l

Droom jij ook al altijd van een overzeese wintersportvakantie?

Het is écht veel eenvoudiger te boeken dan je denkt. Ga langs bij je Travel Expert: hij/zij zal samen met jou de perfecte wintersportbestemming uitzoeken.