São Paulo. Voor veel doorgewinterde reisfanaten is de stad vooral een korte tussenstop om naar een andere bestemming te vliegen, maar eigenlijk heeft deze Braziliaanse hotspot veel meer te bieden dan alleen maar een luchthaven. Benieuwd? Ontdek dan samen met ons de culturele, culinaire en haute couture vibes van het exotische São Paulo!

What to do?

Natuur

Niet alleen is het klimaat van São Paulo ideaal om je mooiste zomeroutfit boven te halen, de natuur is ook nog eens heel veelzijdig met enorm veel groen. Dat zie je meteen in het Burle Marx park dat je laat proeven van het tropische woud van Brazilië. Een oase van rust in een drukke, levendige stad? Check. Iet meer in het centrum is ook het Ibirapuera park is een groene long temidden de drukte van deze bedrijvige metropool.

Cultuur

Ook op cultureel vlak kom je aan je trekken: het Museum of Art, beter bekend als MASP, is de thuis van exclusieve Europese kunstcollecties én is ontworpen door de gerenommeerde architecte Lina Bo Bardi. In de Sala de Concerto São Paolo kan je dan weer terecht voor een streepje muziek: het plafond kan zich aan elke soort performance aanpassen, wat voor een fantastische akoestiek zorgt. Fun fact: het neoklassieke gebouw was in 1930 nog een treinstation.

Shop 'till you drop!

São Paulo is heel vooruitstrevend op vlak van mode. Fashionista’s brengen daarom zeker een bezoek aan de buurt Jardins, die veel weg heeft van Beverly Hills. In de prachtige winkelcentra ontdek je luxueuze, Braziliaanse designers maar ook high-end merken zoals Chanel en Louis Vuitton.

Where to eat?

In het centrum van São Paulo, door ‘Paulistas’ vaak ook Sampa genoemd, wonen heel veel Italianen. Onder andere in de buurt ‘Bela Vista’, waan je jezelf werkelijk in Firenze of Rome: bruisend leven op de straten en overal waar je kijkt gezellige boetiekjes. Onze tip? Ga lunchen in Speranza: dit restaurant serveert al sinds 1958 pizza en is legendarisch.

Als je liever de Paulistaanse keuken leert kennen, trek je naar Mercado Municipal. Exotisch fruit, kleurrijke groenten, wijn, gebakjes, … Deze food market is het kloppende hart van de gastronomie in de wereldstad.

Voor de echte foodies heeft São Paulo nog heel wat sterrenrestaurants in de aanbieding: ‘Maní’ is het restaurant van Helena Rizzo, één van de Best Female Chefs ter wereld. Daarnaast kan je aankloppen bij ‘D.O.M.’, ooit het vierde beste restaurant ter wereld. Aan culinaire hoogstandjes geen gebrek!

Mercado Municipal Sao Paulo
Mercado Municipal

Where to sleep?

São Paulo is de perfecte stad om je rondreis door Brazilië mee te eindigen. In plaats van er gewoon te landen en meteen op een andere vlucht te springen, neem je beter twee à drie dagen om de metropool te leren kennen.

Combineer de levendigheid van São Paulo met de rust en de luxe van Palácio Tangará, een prachtig vijfsterrenhotel dat midden in het exotische woud van de stad ligt. Relax aan het zwembad, geniet van een Caipirinha op je privéterras, proef de haute cuisine van chef Jean-Georges en kies voor je vertrek naar huis voor pre-flight therapy in de Sisley Spa. Kortom: het perfecte einde van jouw trip in, om, en rond Brazilië!