Nu de zomervakantie weer voorbij is, kijken wij stiekem alweer uit naar een volgende reis. Maar welke plaatsen zijn het bezoeken waard in de herfst? Wij zochten het uit!

Marrakech

De befaamde 'Rode Stad' Marrakech is de meest bezochte vakantiebestemming in Marokko. Gelukkig is het hier in het najaar al heel wat minder druk. Maar behalve de drukte, zijn de temperaturen ook minder hoog maar nog altijd aangenaam. Zo kan het in oktober nog wel 27°C worden! In november dalen de maximatemperaturen tot 22°C, wat nog altijd aangenaam is voor een fijne citytrip.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 01

Boedapest

De herfst in Boedapest is een beetje gelijkaardig aan die van ons: temperaturen die sterk beginnen te dalen en de kans op neerslag die begint te stijgen. Nochtans valt er in het najaar ontzettend veel te beleven in deze prachtige stad. Bij slecht weer kan je immers gewoon een tramritje maken op de iconische Tram 2 die de stad doorkruist, of een bezoekje brengen aan een museum of operavoorstelling. Vergeet zeker ook niet een keer te gaan shoppen in de Váci utca: dé winkelstraat van Boedapest.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 02

New York City

New York City is altijd wel een goed idee, ook in de herfst! Zo wordt Central Park omgetoverd in een kleurrijk paradijs, kan je in de New York Botanical Garden 'Aki Matsuri' mee gaan vieren en beleef je Halloween eens een keer écht op zijn Amerikaans.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 03

Madrid

In het najaar zijn de temperaturen in Madrid nog altijd zeer aangenaam, en het is dan ook het ideale seizoen om veel te wandelen. Is het toch eens een keer wat slechter weer, dan zijn er gelukkig tal van theaters en musea, zoals het wereldberoemde Prado Museum, om je dagen mee te vullen.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 04

Montréal

Heel Montréal wordt onmiddellijk een pak kleurrijker zodra de herfst zijn intrede doet! Maar niet alleen daarom is deze stad een must visit: eveneens is het een schitterende stad waar een heleboel te beleven valt, zeker in het najaar. Zo kan je bij slecht weer gaan shoppen in La Ville Souterraine, een ondergronds complex, van meer dan 30 kilometer groot! Je vindt hier tal van winkeltjes, restaurantjes, universiteiten, bioscopen, ... Ook bovengronds is er meer dan genoeg te zien. Zo zijn hier veel musea en theaters te vinden en kent de stad een bruisend nachtleven.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 05

München

München ken je vast wel van het wereldberoemde Oktoberfest dat hier elk jaar plaatsvindt. Dit bierfestival, dat trouwens het grootste bierfestival ter wereld is, is dan ook meteen de eerste reden waarom je München een keer moet bezocht hebben in de herfst! Maar ook hier weer vind je tal van schitterende gebouwen en interessante musea terwijl je 's avonds erop uit kan om nog gezellig iets te gaan drinken.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 06

Puglia

Puglia is een prachtige streek in het zuiden van Italië en je vindt hier de grootste wijnproducenten van het land. De bekendste stad van de regio is Bari, een historische stad die je echt gezien moet hebben. Doordat het zo ver in het zuiden gelegen is, is het klimaat hier ook in de herfst nog zeer aangenaam!

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 07

Tenerife

Het wondermooie Tenerife heeft het hele jaar door aangenaam weer. Zo wordt het zelfs in de winter maar zelden kouder dan 15°C. In de herfst kunnen de temperaturen zelfs nog oplopen tot wel 25°C! Een ideale bestemming om de herfst door te brengen dus. Ga zeker eens zwemmen met dolfijnen of ontdek de prachtige natuur die typisch is voor de Canarische Eilanden.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 08

Lugano

Het Zwitserse Lugano kent koelere temperaturen tijdens de herfst, maar omdat de herfstkleuren de omgeving zó mooi maken, mag de stad echt niet in het lijstje ontbreken. Lugano is gelegen aan het gelijknamige meer en is de ideale uitvalsbasis voor zij die van prachtige herfstwandelingen houden in de bergen. Daarnaast vind je er ook tal van mooie gebouwen, parken, enzovoort.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 09

Oman

Oman is een fantastisch land met een uiterst gastvrije bevolking. De temperaturen zijn hier heel het jaar door ideaal voor een onvergetelijke vakantie. In de herfst schommelen deze namelijk nog rond de 30°C! En het mooiste van al is dat hier voor iedereen wel iets te doen is. Het moderne land herbergt namelijk tal van historische dorpen, mooie stranden, fantastische landschappen en prachtige gebouwen.

Mooie najaarsbestemmingen op reis in de herfst 10

Wil je zelf ook nog eens op vakantie deze herfst?

Neem dan snel contact op met jouw persoonlijke Travel Expert!