Op de eilanden van Fiji beleef je een vakantie als nergens anders, want wat Fiji zo bijzonder maakt, is dat er eigenlijk bijzonder weinig te bezoeken valt. Er bevinden zich geen spectaculaire gebouwen of interessante musea. Wat kan je hier dan wel doen? Het antwoord is simpel: eindeloos genieten op parelwitte stranden zonder je ook maar een moment zorgen te hoeven maken.

Fiji?

Fiji is een tropische eilandengroep in Oceanië en bestaat uit maar liefst 332 prachtige vulkanische eilanden. Het land is gekend omwille van zijn luxueuze strandvakanties op de eilanden, en dan vooral op de twee grootste eilanden: Viti Levu en Vanua Levu. De hoofdstad is Suva en ligt op het eiland Viti Levu. Leuk om te weten is dat de inwoners van Fiji tot de meest vriendelijke mensen op aarde behoren, dus je zal je er hoe dan ook welkom voelen. Onthoud alvast het woordje 'bula' wat 'hallo' betekent, dit zal je vaak horen tijdens je verblijf. De beste maanden voor een droge vakantie zijn mei tot en met oktober. In de andere maanden kent het eiland een regenseizoen en dan regent het hier heel de dag door. Het is wel een heel eind vliegen naar de eilanden, waardoor het extra leuk is om de reis te combineren met een bezoek aan Nieuw-Zeeland of Australië!

Genieten in Fiji

What to do in Fiji?

In Fiji valt er ontzettend veel te beleven, ondanks dat er geen echte bezienswaardigheden zijn. Vul je dagen op de parelwitte stranden of al wandelend in de fantastische natuur. Vergeet zeker niet om eens te gaan snorkelen tussen de tropische vissen, te parasailen op de helderblauwe zee of te gaan golven op de eindeloze grasvelden. De vele eilanden zijn eveneens perfect geschikt om te eilandhoppen door middel van een boot. Zo ontdek je een groot deel van de paradijselijke eilandjes op een korte tijd!

Genieten Fiji

Where to stay?

De eilanden beschikken vooral over resorts waar je kan overnachten, kan eten en uitstappen kan plannen. Enkel op de grotere eilanden gebeurt het wel eens dat je enkele hotels tegenkomt, maar op de kleinere eilanden heb je vaak minder keuze waardoor je vrijwel altijd moet opteren voor een verblijf in een resort. Deze resorts zijn met alles uitgerust, waardoor je gegarandeerd een zorgeloze vakantie zal beleven. Wil je echt alles te weten komen over het lokale leven in Fiji, slaap dan zeker eens een nachtje bij een inwoner: ze zullen je van harte welkom heten!

Wil je zelf eens naar deze paradijselijke eilandengroep reizen?

Neem dan snel contact op met jouw persoonlijke Travel Expert!