De actieve vakantie is al enkele jaren aan z’n opmars bezig. Ook in 2018 wordt voorspeld dat we het met z’n allen over de sportieve boeg gooien tijdens onze vakantie. De mogelijkheden zijn uiteraard oneindig, maar vandaag starten we graag met deze 5 tips voor een actieve vakantie…

Hardlopen over de hele wereld

Hardlopen is voor velen de sportieve uitlaatklep bij uitstek. Het is gratis, je kan het gaan beoefenen wanneer het jou uitkomt en je maakt je looptocht zo lang of kort als je zelf wil. Veel joggers pakken daarom hun hardloopschoenen mee op reis. Hoe eenvoudig deze activiteit ook mag lijken, wij geven je graag nog 3 tips mee voor als je wil gaan hardlopen op vakantie:

  • Let goed op het weerbericht. Doorheen de dag kunnen de temperaturen op jouw bestemming enorm gaan schommelen. Laat je liever niet verrassen, en pik jouw loopmoment daarom goed op voorhand uit.
  • Ga voor je vertrek al eens piepen op google street view. Verken de buurt rondom je verblijfplaats en ontdek zo hoe het parcours eruit ziet en op welke ondergrond je dus gaat lopen. Kan zeker interessant zijn bij de keuze van je loopschoenen.
  • Check online de favoriete looproutes van de locals. Zij weten uiteraard als geen ander waar het ideale parcours zicht bevindt. Een app zoals bvb Strava Local kan je hierbij - letterlijk - op weg helpen.
TE Fitcation 1 Hardlopen

Avontuurlijk op cruise

Wist je dat je op cruise ook tal van sportieve activiteiten kan gaan doen aan boord? Lopen met zicht op zee op het dek van het schip bijvoorbeeld… Het is sowieso een unieke ervaring. Verder is het aanbod aan avontuurlijke sporten hoogstwaarschijnlijk veel groter dan je zou denken. Zo kan je aan boord van de Royal Carribean-vloot onder andere ziplinen, je surf-skills oefenen op een golfsimulator, enkele initatielessen trapeze volgen, of gaan muurklimmen.

Golfvakantie

Heb je altijd al willen leren golfen? Jezelf trakteren op een golfreis is de ideale manier om dat te doen. Je maakt kennis met de sport, kan intekenen op een lessenpakket voor beginners en kan gebruik maken van het materiaal wat voor jou ter beschikking wordt gesteld in het resort. In een mum van tijd ontdek je of deze sport iets voor jou is of niet, zonder de investering in lidgeld en materiaal, maar wel mét een prachtige omgeving en heerlijk weer.

Lijkt dit je wel wat, maar wil je je jaarlijkse zon-, zee-, en strandvakantie niet ten koste laten gaan van deze golfvakantie? Dan hebben wij de perfecte bestemming voor jou…

In de Griekse regio Messinia, aan de Middellandse Zee, ligt Costa Navarino. In dit gebied vind je 5 luxe resorts met magnifieke kamers, prachtige golfbanen en een wellness-complex om u tegen te zeggen. Costa Navarino is voor ons Belgen makkelijk te bereiken: je vliegt met Brussels Airlines rechtstreeks naar Kalamata, van waar het nog slechts een 45min rijden is per auto tot aan het resort. De perfecte get-away voor zowel de ervaren als beginnende golfer.

Duiken & watersporten

Op warme bestemmingen zijn watersporten altijd heel erg populair. Golf-, wind- of kitesurfen, wakeboarden, waterskiën, snorkelen of diepzeeduiken. Wie zich als een vis in het water voelt, kan op de juiste bestemmingen veelal van een heel gevarieerd aanbod aan watersporten proeven. Wist je dat een clubconcept zoals Club Med de ideale reispartner is voor deze sportievelingen? Het aanbod aan sportieve activiteiten (en dus onder andere ook watersporten) is er heel groot. Je kan er bijvoorbeeld de eerste stappen zetten in het behalen van je duikbrevet. Net zoals bij een golfvakantie, de uitstekende manier voor wie deze hobby wil gaan ontdekken zonder al te hoeven investeren in materiaal en lidgeld bij een club hier thuis.

TE Fitcation 3 Diepzeeduiken

I want to ride my bicycle

Citytrippen zit in de lift en blijft in de lift. Zo ook het verkennen van zo’n wereldstad per fiets. Fietsverhuurpunten rijzen als paddestoelen uit de grond en ook hippe ‘bicycle bars’ zijn aan een opmars bezig. Terwijl je fiets aan de haak hangt om opgelapt te worden, geniet jij van een heerlijke koffie of mocktail. Ook zijn er in verschillende grootsteden mogelijkheden om samen met een locale gids per fiets de stad te verkennen. Informeer er zeker naar bij jouw Travel-Expert.

TE Fitcation 5 Bicycle

Zin gekregen in een actieve vakantie

én benieuwd naar welke bestemmingen voor jou zijn weggelegd? Neem dan geheel vrijblijvend eens contact op met één van onze Travel-Experts, zij helpen je met veel plezier in je zoektocht naar de perfecte actieve (of andere) vakantie