Het land van Mandela, de Tafelberg, heerlijke wijn en gastronomie, the big five en bovenal een tweede thuis voor heel wat Belgen. Zuid-Afrika is zonder twijfel een land met veel troeven…

Adembenemende natuur

Voor al wie prachtige natuur genegen is, is Zuid-Afrika sowieso een schot in de roos. Overweeg zeker een bezoek aan Kaap Goede Hoop, een gebied met een omvang van zo’n 78 vierkante kilometer gelegen in het Tafelberg NP. Ga er mee op een – best vooraf te reserveren – excursie per bus, of ga zelf met je huurwagen, te voet of met de mountainbike op verkenning. De Tafelberg is uiteraard dé trekpleister bij uitstek van dit Nationaal Park. Deze heeft vast en zeker bij weinigen nog een introductie nodig, maar we zetten graag even wat feitjes op een rij: de Tafelberg is zo’n 600 miljoen jaar oud, heeft uiteraard een heel kenmerkende platte bovenkant, is ongeveer 3 km breed en is 1 van de 7 nieuwe natuurwereldwonderen. Via Platteklip Gorge – een route van 2 km lang – bereik je in een kleine 3 uur de top. Wie liever niet wandelt neemt de kabelbaan. Een must-visit voor iedereen die Zuid-Afrika bezoekt.

Zuid afrika natuur

Prachtige wildlife

Dierenliefhebbers kunnen hun hartje ophalen bij de “Boulders Penguin Colony”, tevens gelegen in Tafelberg NP, en de thuis van meer dan 2100 Afrikaanse pinguïns. De topbestemming voor elke safari fan is natuurlijk wel het Kruger park. Je spot er in het wild olifanten, leeuwen, zebra’s of een van de 137 andere diersoorten die er leven. Ook Hluhluwe-Umfolozi, het oudste wildpark in Zuid-Afrika en het enige in Kwazulu Natal waar de big five voorkomt, is een aanrader in het oosten van het land.

Zuid afrika wildlife

Een smeltkroes

Sinds de 17e eeuw heeft Zuid-Afrika een rijke koloniale geschiedenis. Het land stond voor z’n onafhankelijkheid onder zowel een Nederlands als Brits bewind. Na een heftige 20e eeuw die overschaduwd werd door de Apartheid, is Zuid-Afrika op de dag van vandaag een fantastisch land waar je een warm gevoel krijgt bij alle unieke indrukken die de cultuur, inwoners en omgeving op je zullen nalaten.

Zo is Johannesburg de jongste jaren bijvoorbeeld enorm gegroeid, met dank aan z’n jonge en hippe inwoners. De stad is in volle ontwikkeling, bruist van de artistieke initiatieven en baadt in een relaxte sfeer. Combineer het creatieve Johannesburg met de wereldstad Kaapstad, een veelzijdige stad voor zowel levensgenieters als sportievelingen. Ga wijnproeven in de vele domeinen rondom Kaapstad, neem de tijd om te relaxen op Clifton beach of ga voor de afwisseling eens op sightrunning i.p.v. op sightseeing tour. Hardlopen met zo’n uitzicht, dat is gegarandeerd genieten!

Begint het al te kriebelen?

Benieuwd naar al het moois wat Zuid-Afrika nog meer te bieden heeft? Contacteer je dichtstbijzijnde Travel Expert om meer te weten te komen. Misschien vlieg jij binnenkort naar het zuidelijkst gelegen land van Afrika – en dat zonder jetlag! Mooi meegenomen, niet?